torstai 29. tammikuuta 2015

Vadelmainen raakakakku

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa raakakakun tekoa. Reseptin löysin Terveelliset herkut blogista.

Tässä resepti kopioituna, itse tein pyöreeseen irtopohjavuokaan ja kuten reseptissä lukee, tuplaa ainekset!

Tein tämän kakun pieneen suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan, jos käytät perinteistä 24cm irtokakkupohjavuokaa tuplaa reseptin ainekset. Kakun voi pakastaa ja se säilyy pakastettuna n. 3 kk.

Ainekset pohja
1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai kaurahiutaleita)
1 tl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
6 medjool taatelia (poista kivet), jos käytät kuivattuja taateleita laita n. 10 ja liota niitä hetki, jotta pehmenevät
ripaus n. 0,5 tl vaniljaa
1 tl kookosöljyä

Ainekset valkoinen kerros
2 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä
4 tl kookosmaitoa
ripaus vaniljaa

Ainekset vadelmapäällinen
2 dl jäisiä vadelmia
2 rkl chian-siemeniä
2 tl agave-siirappia

Liota cashew pähkinöitä yön yli vedessä. Laita pohjan ainekset blenderiin ja sekoita hyvin. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen. Jos käytät irtopohjavuokaa saa kakun irroitettua helposti, muussa tapauksessa vuoraa pohja ensin leivinpaperilla.
Valmista valkoinen kerros; laita yönyli liotetut cashew-pähkinät blenderiin ja lisää sekaan kookosmaito (säilytä kookosmaito-tölkkiä jääkaapissa ja käytä valkoiseen kerrokseen kookosmaidon jähmettynyttä osaa). Lisää sekaan vielä ripaus vaniljaa. Ota pohja pakkasesta ja lisää valkoinen kerros tasaisesti pohjan päälle. Laita taas kakku pakkaseen siksi aikaa, että valmistat päällisen.
Sekoita blenderissä jäiset vadelmat, chian-siemenet ja lisää vielä agave-siirappi. Ota kakku pakkasesta ja lisää vadelma-kerros tasaisesti kakun päälle. Laita hetkeksi pakkaseen. Koristele kakku marjoilla ja leikkaa paloiksi. Nauti!




Kakku oli todella hyvää ja ehkä hieman hankala tehdä kun blenderiin laittoi ainekset sai vähän väliä sammuttaa sen ja sekoitella lusikalla aineksia. En tiedä teinkö sit jotain väärin vai onko tehoton blenderi vai mistä kyse :D Mutta ehdottomasti tekisin toistekkin, sillä muuten oli kyllä todella helppo resepti ja hyvää kakkua! :) Mulla loppui vadelmat kesken joten koristeluun ei jäänyt vadelmia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti