sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Perunapiirakat

Sain ohjeen perunapiirakoihin ystäväni äidiltä, kiitos! <3

Kokeilin siis ensimmäistä kertaa tehdä mitään tämmösiä, vähän kyllä jänskätti että kuinka käy :D
Mutta siis olipas kiva mennä mukavuusalueeltaan kunnolla ja eipä niistä mitään nättejä tullu mutta aivan sika hyviä!! :)

Tarvitset pohjaan:

2 dl kylmää vettä
½-1 tl suolaa
n 2,5 dl ruisjauhoja (mulla meni kyll yli 3 dl)
1 dl tattarijauhoja (näitä meni kyll semmonen 2 dl)
2 rkl oliiviöljyä

Muusiin tarvitset:

1,5 kg jauhoisia perunoita
2 dl kauramaitoa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
(1 kananmuna)

Keitä kuoritut perunalohkot kypsiksi, kaada vesi pois ja survo.
Lisää kauramaito, mausteet, öljy ja sekoita (löysähkö) seos.
Lisää kananmuna sekoittaen joukkoon.

Tee taikina sillä välin kun perunat kypsyvät. Lisää veteen öljy, suola ja jauhot.
Vaivaa taikinaa hetki käsin jotta leivottavuus paranee.
Laita muovipussiin jotta taikina ei kuivu.

Leivo tanko ja jaa noin 20 palaa. Pyörittele palat palloiksi ja litistä. Kauli ruisjauhoja apuna käyttäen pyöreiksi ja mahdollisimman ohuiksi.

Laita leivinpaperoidulle pellille. Levitä sose piirakkapohjalle noin ½-1cm reunasta. Käännä reunat ja rypytä pyöreäksi piirakaksi. Paista 250'c noin 15 min tai kunnes piirakan pintaan tulee ruskeita läikkiä.

Peitä leivinpaperilla ja liinalla jotta pehmenevät.


Tän näkösiä mun omista tuli, ei mikään taidonnäyte :D Mutta hyviä oli!! :)


Tässä ystäväni tekemät, tän näköisiä niiden siis kuuluu olla joten pyrkikää tähän! :D

Jos perunamuusia jää voit tehdä niistä perunarieskoja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti