lauantai 10. lokakuuta 2020

Munaton, maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Tämä kakku oli aivan taivaallisen hyvää, samettisen pehmeää ja ei ollenkaan liian makeeta. Tämä oli myös helppo tehdä ja melko edullinen. Aivan täydellinen!
Vaikka kakkuun tulee tummaa suklaata, ei se maistu ollenkaan tummalle suklaalle, vaan maitosuklaalle kun se sekoitetaan kerman kanssa.

Resepti löytyi täältä.

Pohja:
150g gluteenittomia kauradigestivekeksejä
75g maidotonta margariinia
1/4dl ruokosokeria

Täyte:
6dl soija- tai kaurakermaa
½dl ruokosokeria
350g maidotonta suklaata

Näillä aineksilla tein kakun, suklaa oli halvin mitä löysin, muut tummat suklaat maksoi 1.5e-3e/100g. Nämä olivat vain 0.50e/kpl, joten niitä ostin 4kpl ja kakkuun menee kolme ja puoli, joten lopulla suklaalla voit halutessasi koristella kakun.
Kermasta jää myös 1.5dl yli, jolla voit koristella esim kakun reunat myöhemmin.

Kakku valmistuu todella helposti ja nopeasti!

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi, suojaa halutessasi reunat kelmulla, niin kakku irtoaa helpommin.
Murenna keksit. 
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri ja keksimurut.
Painele seos vuoan pohjalle. 
Vaahdota kerma, lisää sokeri.
Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle.
Anna hyytyä väh. 3tuntia tai mieluiten yön yli.
Koristele mansikoilla tai suklaarouheella.

Tein viime viikolla testikakun, jota en koristellut enkä siloittanut reunoja.

Tällä viikolla oli tyttäreni tarhakaverisynttärit, tein samaisen kakun, siloitin reunat, 
laitoin kakkukuvan päälle ja vatkasin kerman sekaan vihreää elintarvikeväriä.

Normaalisti meillä ollut tarjolla yks kulho jossa sipsiä ja yks kulho jossa karkkia, nyt tehtiin näin ja vältettiin monet pienet kätöset yhdessä kupissa.
Jokaiselle lapselle oli oma muffinssivuoka jossa oli sipsiä ja toinen vuoka jossa oli karkkia sekä omat coktailtikut kaikille. Mun mielestä tää oli jotenki tosi söpö tarjoilu ja kiva vaihtelu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti