perjantai 30. joulukuuta 2016

Terveelliset piparit

Löysinpäs Karita Tykän sivulta ohjeen terveellisempiin pipareihin, en vain kerennyt ennen joulua niitä tehdä tai laittaa tänne ohjetta. Mutta hyvinhän se onnistui joulun jälkeenkin :D

Ohjeen löysin siis Karitan sivuilta eli täältä.

Piparit ovat gluteenittomia joten se on kiva lisä terveellisten ainesosien lisäksi :)

Gluteenittomat ja sokerittomat piparkakut
(Noin viisi pellillistä herkullisia, gluteenittomia, pähkinättömiä ja ilman valkoista sokeria valmistettuja piparkakkuja)

150 g luomuvoita tai gheetä (kookosöljyäkin voi kokeilla)
3 dl kookossokeria
1,5 dl hunajaa
1,5 dl taatelisiirappia tai vaahterasiirappia
1 luomukananmuna

250 g täysjyväriisijauhoa
2 rkl raakakaakaojauhetta
300 g tattarijauhoa
4 tl piparkakkumausteseosta
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
aavistus vastaraastettua muskottipähkinää (ei pakollinen, itse jätin pois)
ripaus kuivattua inkiväärijauhetta

Sulata voi ja sekoita joukkoon kookossokeri, hunaja ja taatelisiirappi. Jätä pienellä lämmöllä liedelle ja sekoita välillä.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa huolellisesti sähkövatkaimella voi-sokeriseoksen joukkoon kananmuna.

Sekoita kuiva-aineet ja voi-sokeriseos monitoimikoneessa, jossa on taikinan vaivausterä tai vaihtoehtoisesti yleiskoneessa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

Laita kulhoon, peitä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Kaulitse taikina kaulimella perunajauhoa apuna käyttäen ohueksi ja painele muoteilla mieleisiä piparkakkuja. Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa noin 8–12 minuuttia, riippuen piparkakkujen koosta ja taikinan paksuudesta.




Anna jäähtyä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti