perjantai 10. heinäkuuta 2015

Pannari mantelimaidosta (sormiruokailijalle) + synttärikakku

Kokeilin tehdä neidille oman pannarin ja oi että kun tuli hyvää, sopii siis hyvin myös aikuisille. Tässä tuli samalla pohdittua kuinka paljon sitä syö turhaan sokeria kun tämäkin pannari oli täysin ilman sokeria ja hillosta/kermavaahdosta sai ihan tarpeeksi makeutta omaan pannariinsa.
Pikkuneidille maistui myös pannari hyvin ihan sellaisenaan joten varmasti tulee uudemman kerran myös tehtyä :) Reseptin muokkasin muutamasta eri reseptistä ja jätin sokerit ja suolat pois. Pinnasta tuli aivan ihanan rapea ja kullankeltainen, erittäin hyvin onnistunut :)
Voita laitoin hiukan mutta senhän voi jättää varmasti kokonaan pois jos haluaa tai korvata esim öljyllä. Loppupannarin pakastin ja saa sieltä ottaa aina tarvittaessa neidille oma pala.

Tarvitset:

4 kananmunaa
8 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhoa
50-60g voita (tai tilkka öljyä)

Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita kananmunat ja maito yhteen. Sekoita leivinjauho ja vehnäjauho keskenään ja lisää ne taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi voisula ja kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 225'c noin 35min.



Tein myös pikkuneidille 1v kakun tästä pannarista, leikkasin kolme neliötä ja väliin laitoin banaanimurskaa, mansikoita ja sokeritonta kermavaahtoa ja koristelin myös kakun kermavaahdolla ja mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti