maanantai 8. elokuuta 2016

Paras mustikkasmoothie

Tässä tulee maailman paras mustikkasmoothie-ohje:

½-1 dl Mustikoita
1 Banaani
2 ½ dl kauramaitoa (Oatlyn luomu kaurajuomaa)
Jääpaloja

Kaikki blenderillä sekaisin ja voit nauttia ihanasta drinkistä <3


Teen nykyään melkein joka aamu tälläsen, ihan vaan koska se on niin hyvää ja terveellistä <3

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Mustikkamuffinssit (sokerittomat)

Tein tuolle taaperolle omia muffinsseja jotta silläkin olis jotain millä herkutella silloin kun mekin herkutellaan :)

Kehittelin itse tän reseptin ja tarvitset:

50g voita (itse käytin huoneenlämpöisenä, ehkä paras kuitenkin sulattaa)
1 banaani
3 kananmunaa
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
2dl mustikkaa

Laita uuni 225'c lämpenemään. Sulata voi ja lisää joukkoon banaani ja kananmunat. Vatkaa ja lisää maito. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää sekaan kaurahiutaleet ja mustikat, sekoita. Kaada muffinssimuotteihin ja paista uunissa 15-20min, meidän uunissa 17min oli sopiva aika :)
Näitä tuli noin 30kpl minimuffinsseja. Hiukan jäi kiinni muotin pohjiin eli voi vähän voidella niitä jos haluaa mutta eipä tuota taaperoa näyttäny haittaavan :D Nämä kelpas hyvin myös aikuisille :)

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kauraleipä (suolaton)

Helppoa, hyvää ja suht. nopeeta? Kauraleipää ja todella maukasta sellaista! Helppo tehdä, kädet ei sotkeennu. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Tarvitset:
7 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa ( 2 ps kuivahiivaa tai vähän alle mut itse laitoin 2.)
(2 tl suolaa)
3 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja

Sekoita puulastalla vesi ja hiiva (+ suola).
Lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita kunnes jauho "katoaa" taikinaan, ei tarvitse vaivata.
Nostata 15-20 min. Nosta taikina lastalla pellille 2 kekoa. (Suosittelen kahta leivinpaperilla vuorattua vuokaa, Pysyy paremmin muodossaan). Itse levitin sen suoraan yhdelle leivinpaperoidulle pellille kun en jaksanut etsiä vuokia :D
Laita KYLMÄÄN uuniin. Uuni tulille 200 asteeseen 40-50min.
HUOM! Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Menee länttään, jos kuumana yrität leikata.

Itse jätin suolan pois jotta tuo pikkuneitikin pystyi sitä syömään :)
Reseptiähän voi tuunata oman maun mukaan ja raastaa esim. porkkanaa sekaan, päälle siemeniä ym :)


Nam!


Ei mikään taidonnäyte tällä kertaa mutta ulkonäöstä viis kun maku oli kohdillaan ;)


Tässä siskoni tekemät ja häneltä myös reseptin sain, kiitos :)

torstai 25. helmikuuta 2016

Myllyn Paras Pannnukakkujauho osa II

Jokunen viikko sitten kerroinkin saaneeni Hopottajien kautta testattavaksi Myllyn Paras Pannukakkujauhoa. Silloin kokeilin tehdä makean version ja tein suklaa-banaanipannarin, pääset lukemaan tekstin täältä.
Nyt oli vuorossa suolainen versio ja päädyin tekemään jauheliha-kasvis-juustopannarin :D
Pannukakkujauho on erittäin helppo ja nopea käyttää, hyvä olla kaapissa yllärivieraiden varalta ja muutenkin ;)

Tarvitset
1pss Myllyn Paras Pannukakkujauhoa
9dl maitoa
400g jauhelihaa + mausteita
1pss vihannessekoitusta (pakaste)
½prk fetakuutioita
500g juustoraastetta

Täytteet ja niiden määrät ovat valinnaisia.

1. Laita uuni 200´c.
2.Vispaa jauhopussi maidon kanssa ja anna tekeytyä sen aikaa kun teet täytteen.
3. Paista jauheliha + mausta mielesi mukaan (itse käytin suolatonta grillimaustetta).
4. Heitä sekaan vihannessekoitus ja jatka paistamista vielä hetki jotta vihannekset sulavat.
5. Kaada täyte leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille.
6. Kaada päälle maito-jauhoseos.
7. Ripottele päälle fetajuustot ja juustoraaste.
8. Paista uunissa noin 25-35min alimmalla tasolla.


Nauti!! :)

www.hopottajat.fi/pannukakkujauho
http://www.hopottajat.fi/

Haluaisitko sinäkin hopottajaksi? Lue lisää täältä.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Myllyn Paras Pannukakkujauho

Pääsin Hopottajien kautta testaamaan Myllyn Paras Pannukakkujauhoja.
Kokeilin tehdä suklaa-banaanipannaria ja siitä tuli tosi hyvää, kaikki jotka pääsivät maistamaan niin tykkäsivät pannarista :)


Tässä resepti (otettu täältä)

Kaikki tykkäävät pannukakusta ja melkein kaikki tykkäävät suklaasta.
Nämä kaksi kun yhdistää, lopputulos on jälkkärimäinen, mutta ei kuitenkaan mitenkään turhan makea.
Syö sellaisenaan, hillon tai marjojen kera tai ripottele päälle sokeria ja vaikka kermavaahtoa, kaikki käy!

Tarvitset:

9 dl suklaanmakuista manteli-, soija- tai kauramaitoa
1 pss Myllyn Paras Pannukakkujauhoa
(1 rkl neitsytkookosöljyä tai voita)
2 kypsää banaania

Valmistusohje:

Sekoita maito ja pannukakkujauhot keskenään tasaiseksi ja lisää joukkoon kookosöljy (tai voi). Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, anna taikinan tekeytyä sillä aikaa. Kun uuni on kuuma, kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi ja lado taikinan päälle. Paista pannari uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.



Suolaisen version pannarista voit katsoa täältä.

www.hopottajat.fi/pannukakkujauho
http://www.hopottajat.fi/

Haluaisitko sinäkin hopottajaksi? Lue lisää täältä.

tiistai 3. marraskuuta 2015

Tee se itse-lumiukko sukista

Löysin netistä aivan ihanan videon miten sukista tehdään lumiukkoja!
Tosi helppoa ja hauskaa näitä oli tehdä ja voi tehdä monen eri näköisiä!
Tässä siis erinomainen joululahjavinkki :)


Tällaiset mun omista tuli :)

Videon pääset katsomaan täältä.

Mitä tarvitset?

Sakset
Sukat
Riisiä
Narua
Nappeja
Nuppineuloja
Kaulahuiviin mitä haluat, paksumpaa nauhaa, virkkaa itse huivi tms.
Liimaa


Kuva otettu videosta.

maanantai 12. lokakuuta 2015

Banaani-kaurakeksit ilman lisättyä sokeria

Monalisa's cakes-blogissa oli aivan ihana resepti kaurakekseille jotka sopivat erinomaisesti pienten suuhun kun niissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria.

Tässä resepti kopioituna blogista:

Banaani-kaurakeksi:
(n. 20kpl)

3 ylikypsää banaania (normaalitkin käy, mutta mitä tummempi banaani sitä makeampi)
1 prk vauvan omenasosetta (Piltti)
1 dl turkkilaista jugurttia (maidottoman saat käyttämällä kaurakermaa)
1 muna (voi halutessaan jättää pois)
(1 rkl hunajaa, jos haluaa makeutta. Itse en laittanut)
5,5 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta (ei välttämättä tarvitse laittaa, itse kokeilin)

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon omenasose, jugurtti ja muna. Sekoita joukkoon kaneli ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kaurahiutaleet (gluteiinittoman saat käyttämällä aito-kauraa). Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon rusinoiden kanssa. Tiputtele lusikan avulla nokareita pellille ja paista 15-20min.


Nämä maistui hyvin neidille ja tykkäsin näistä myös itsekin! :)