maanantai 28. elokuuta 2023

Viimeiset raskausviikot

Ajattelin monen vuoden tauon jälkeen herätellä blogia eloon. Katsotaan kuinka aika ja mielenkiinto riittää, mutta nyt just on ainakin tunne, että olisi ihana taas päivitellä blogia.

Meillä siis tilanne tällä hetkellä se, että raskausaika lähenee loppuaan, joka siis nyt tekee sen, että blogia olisi mukava taas kirjoitella, vauvavuodesta ja tuotteista, joita meillä on/tulee olemaan käytössä.

 

Tytöt ovat nyt 9v2kk ja 7v10kk, tämän uusimman tulokkaan LA on 13.9 ja raskausviikkoja on tänään 37+5.

Kuva on viime viikolta, rv 36+5


Mies on ollut Ruotsissa työmatkalla keväästä lähtien, muutaman päivän kuukaudesta on käynyt kotona. Kesälomalla käytiin Ruotsissa joten silloin kerettiin onneksi nähdä toisiamme enemmän. Tämä loppuraskausaika on ollut aika raskasta, kun on yksin hoitanut lapset ja kodin ja ikäväkin tietty painanut niin omaa kuin lasten mieltä.

Huomenna mies tulee onneksi työmatkalta kotiin ja on pidemmän pätkän kotona, että saadaan yhdessä tutustua vauvaan ja hän pystyy auttamaan arjessa ja tekee täällä lähistöllä vaan töitä.

Ylihuomenna, keskiviikkona on rv 38+0 ja torstaina on samat raskausviikot kuin toisen lapsen syntyessä (rv 38+1). Joten hyvin jännityksessä on eletty tämä loppuaika, että kerkeääkö mies takaisin Suomeen ja synnytykseen mukaan. Harjoitussupistuksia on ollut viimeiset pari viikkoa todella paljon ja osa myös kipeitä, mutta onneksi vauva on minun kanssani samoilla linjoilla, että odotellaan isän kotiinpaluuta ennen kuin lähdetään synnärille. Nyt alkaa olla jo luottavainen mieli siihen, että hän kerkeää kotiin. 

 

Paljon tuntuu, että olisi vielä tekemistä ennen vauvan syntymää, vaikka tiedän että on mahdotonta saada valmiiksi kaikki mitä haluaisi. Mutta toivon että saisin paljon valmiiksi siksi, että voin sitten vajota vauvakuplaan ja nauttia sen mitä normiarjelta pystyy vauva-ajasta. Mulla on myös hyvin haikea olo, että raskausaika on lopuillaan, vielä ei ole tullut sitä oloa, että olisipa tämä jo ohi. Vaikka raskausaikana on ollut yhtä sun toista, niin olen kuitenkin nauttinut tästä ajasta ja tuntuu että aika on mennyt aivan liian nopeasti.

 

Hankinnoista ajattelin tehdä oman postauksen vielä myöhemmin ja tuotetestauksia kun ovat olleet käytössä.

 

Tällä hetkellä hankintalistalla on vielä:

 

Itkuhälyttimet, en ole vain saanut tehtyä päätöstä minkälaiset halutaan, olen lukenut eri arvosteluita mitkä olisivat hyvät. Onko sinulla suositella jotain hyviä ja miksi olette niistä tykänneet?

 

Rintapumppu, luin vanhan imetys-blogitekstini, jossa näin, että minulla on ollut sekä sähkö- että käsikäyttöinen. Tällä kertaa luulen että pärjään pelkällä käsikäyttöisellä.

 

Unipesä, sen muistan, että oli kovassa käytössä, joten ajattelin että tälle myös hankittaisiin sellainen, kun sopiva vastaan tulee. Samoin kuin äitiyspakkaukseen reunapehmusteet.

 

Kantotakkia olen etsinyt sopivaa käytettynä, koska aikomuksena käyttää kantovälineitä aivan kuten ykkösen ja kakkosenkin kohdalla.

 

Tripp trapp tuoli + newborn set, nämä olivat hyvät tokan lapsen kohdalla, joten näitä olen kirpparilta seuraillut, jos löytyisi kohtuuhintaan sopiva lähistöllä.


Samoin kuin muitakin näitä yllä olevia tuotteita olen käytettynä etsinyt, mutta tuntuu olevan tarjonta lähinnä Etelä-Suomessa eikä Pohjanmaalla. 

Varmasti olen myös unohtanut jotain, mutta niitä hankin sitten kun tarvitsee.


Rv 37+2 kun käytiin katsomassa ystävän kissanpentua.

Ihanaa viikonalkua kaikille, päivittelen tänne sitä mukaan, kun kerkeän ja jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti