maanantai 13. huhtikuuta 2020

Täytetyt pekonipallot ja muut grilliherkut

Tänään oli aika aloittaa grillikausi, vaikkakin ulkona on lumimyräkkä ja saatiin jälleen lykätä trampoliinin kasaus toiselle päivälle.
Onneksi aina on hyvä sää grillata, joten pääsin piristämään mieltä grilliherkuilla.

Nämä pekonipallot ja muut täytetyt grilliherkut on minun ja miehen suurta herkkua.

Pekonipallot
Kiedo pekonin sisään ananasta ja sinihomejuustoa, kiedo vielä toinen pekonisiivu toisinpäin, jotta sivut eivät jää auki.
Toinen täyte jota laitamme myös, on sieniä ja ananasta.
Voit laittaa pekonipallot grillitikkuun, jolloin ne on helppo kääntää grillissä useampi kerralla.

Laita kaikki valmiiksi esille, jotta täyttäminen käy helposti ja nopeasti. 
Puolita sienet tai laita useampaan osaan.

Kiedo pekonisiivu täytteiden ympärille, kiedo toinen vielä toisinpäin, muuten täytteet jäävät näin esille, ja voivat tippua/valua pois. Voit täytteen koosta riippuen, kiepauttaa ainoastaan yhden pekonisiivun niin, että täytteet ovat piilossa.


Täytetyt tomaatit
Leikkaa tomaatista hattu pois, koverra sisältö pois pienen lusikan ja veitsen avulla. Täytä sinihomejuustolla ja grillaa!

Sienet sinihomejuustolla
Pese sienet, irrota jalka, täytä sinihomejuustolla, grillaa!
Grillaa myös sienen jalat, voitele ne voilla ja ripottele päälle hiukan suolaa. Nam!

Grillaa kunnes ovat saaneet vähän väriä ja homejuusto on alkanut sulamaan.

Myös maissin grillaus ja tankoparsa pekoniin kiedottuna on suuria herkkuja meillä, tänään grillattiin sitä mitä kaapista löytyi.

Nyt toivoisin ihanat kevätsäät takaisin.

Grillikausi avattu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti