lauantai 17. kesäkuuta 2017

Paistetut voikukannuput

Enpä ois tällästä uskonu kokeilevani, tai eipä ollu käyny mielessäkään, ennen kuin Facebookissa Freetoxaajat ryhmässä tästä luin.
Hortoilu on muutenkin alkanut kiinnostamaan ja yhä enemmän haluan valmistaa pihan antimista syötävää 💖

Muutama päivä takaperin päätimme sitten kokeilla tätä kehuttua herkkua.
Valmistaminen oli helppoa, nopeeta ja lopputulos super herkullista!
Pikkuneitien kanssa syötiin nämä alta aikayksikön ja saatiinkin mennä samantien hakemaan pihalta lisää 😂
Erityisesti tuo kohta 3v neiti veti näitä ja sanoi "mmmm...tämä tosi hyvää!" 💖

Eli tarvitset käydä keräämässä voikukannuppuja (katso ettei vartta tule mukaan)
Paista voikukannuput voissa tai oliiviöljyssä ja itse pilkoin sekaan myös tuoretta valkosipulia paloina, ne sopi täydellisesti syödä yhdessä voikukannuppujen kera!
Päälle ripottelin vielä laadukasta ja hyvää suolaa.
Kokeile ihmeessä!


Voikukassa on muun muassa sappirakkoa ja maksaa hoitavia ominaisuuksia. Sen sanotaan myös olevan antireumaattinen, diureettinen ja miedosti laksatiivinen. Voikukka sisältää paljon kalsiumia, rautaa, magnesiumia, inuliinia ja luteiinia ja ainakin lehdissä on runsaasti B-, C- ja K-vitamiinia.

Paistoin voikukannuput voissa valkosipulin kera.

Herkullista ja monikäyttöistä, lisää esim salaattiin tai syö sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti