torstai 2. maaliskuuta 2017

Raakasuklaakonvehdit

Tein viime viikolla elämäni ensimmäiset raakasuklaakonvehdit ja voin sanoa että oli niin jumalaisen hyvää ettei tosikaan!
Joulun alla kova kiusaus kaikki konvehdit kaupoissa, mutta syö muutama sellainen niin kyllä varmaan on kauhee olo kehossa ja vatsassa sen jälkeen.
Näillä konvehdeilla hellit niin kehoasi kuin makunystyröitä ja mieltäsi, täydellistä!

Super iso kiitos Karita Tykkä reseptistä!

Resepti löytyy siis täältä.

Tässä myös kopioituna, resepti oli helppo, kokeilin myös suklaan temperointia ensimmäistä kertaa ja olikin odotettua helpompaa :) Ehdottomasti teen uudestaankin näitä terveysherkkuja!

Suklaa
130 g raakakaakaomassaa
80 g raakakaakaovoita
90 g tai makusi mukaan kookossokeria tai koivusokeria (itse käytin näiden yhdistelmää)
1 tl jauhettua vaniljaa
ripaus laadukasta suolaa

Täyte
9 tuoreita medjool-taateleita
2 rkl gheetä, luomuvoita tai kookosöljyä, sulana
1/8-1/4 tl laadukasta suolaa

Laita taatelit, mausteet ja ghee tehosekoittimeen, monitoimikoneesen tai käytä sauvasekoitinta. Prosessoi kunnes saat tasaisen tahnan.

Laitan itse tahnan pakastimeen, jotta muotteihin lusikointi on myöhemmin helpompaa. Mutta tämä ei ole välttämätöntä.
P.S. Jos taatelit ovat kuivia, laita taatelit likoamaan pieneen vesimäärään ja anna liota vähintään tunti. Laita liotetut taatelit ja tilkka liotusvettä tehosekoittimeen, monitoimikoneesen tai käytä sauvasekoitinta. Prosessoi kunnes saat tasaisen tahnan.
Valmista suklaa sulattamalla pilkottu kaakaomassa ja -voi hellävaroen vesihauteessa. Lisää loput raaka-aineet ja tarkista maku.

Temperoi suklaamassa. Temperointi tarkoittaa suklaan käyttämistä kolmessa eri lämpötilassa heti valmistuksen jälkeen. Menetelmä nostaa suklaan aromit paremmin esille ja tekee siitä kauniin kiiltävää. Sen jälkeen se ei myöskään sula sormiin.
Kaada valmistamasi, noin 42-asteinen suklaa puhtaaseen kulhoon. Valitse mieluiten iso ja metallinen kulho, jolloin suklaan liikutteluun on tilaa. Voit laittaa suklaakulhon isompaan astiaan, jossa on jääpaloja tai kylmää vettä, niin jäähtyminen nopeutuu.
Sekoittele suklaata koko ajan huolellisesti nuolijalla tai vispilällä, ja kaavi sitä välillä alas myös reunoilta.  Suklaa alkaa paksuuntua lämpötilan laskiessa. Tavoitteena on saada suklaa noin 27 asteeseen, mikä onnistuu 7–15 minuutissa, riippuen tekniikasta ja huoneen lämpötilasta. Käytä apuna esimerkiksi paistomittaria.
Lopuksi suklaan lämpötilaa nostetaan vielä noin 30 asteeseen, jotta siihen saadaan mahdollisimman hyvä kiderakenne. Temperoitu suklaa on valmis kaadettavaksi muotteihin.

Kaada pieni määrä suklaata muottiesi pohjalle niin, että pohja peittyy. Voit myös kallistella muottia, jotta suklaata menee reunoillekin. Laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan.

Ota muotit pois pakastimesta ja lusikoi pieni määrä täytettä keskelle muottia, ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa reunoja. Lusikoi sitten suklaata muotteihin niin, ettei täytettä enää näy ja pinta on tasainen. Laita pakastimeen jähmettymään noin ½ tunniksi.
Nauti.



Suklaan temperointi onnistui täydellisesti tällä löydöllä jonka tein Vaasan Gigantissa, hintaa vain 7.90e!



Kuvia valmistusvaiheista


Joihinkin tuli liian korkealle täytettä joten pohja jäi liian korkeaksi eikä peittynyt kunnolla :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti