torstai 24. syyskuuta 2015

Pannacotta

Mua oli jo monta päivää tehny mieli pannacottaa ja päätin eilen kokeilla tehdä sitä. En tajua miten en oo aikasemmin tätä kokeillu, niin helppo tehdä ja aivan älyttömän hyvää!!
Reseptin katsoin täältä.

Kuudelle:
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
2 dl vadelmia tai muita marjoja

Koristeluun:
marjoja tai hedelmiä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä ja ota vaniljatanko pois esim haarukalla tai siivilöimällä. Ota liivatteet pois vedestä ja purista enimmät vedet pois niistä ja lisää liivatteet kermaseokseen ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

3. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Itse tein osan vadelmilla ja osan mansikoilla. Muista jos käytät ulkomaalaisia marjoja niin ne pitää kuumentaa hyvin ennen käyttöä! 


2 kommenttia:

  1. Tein joskus 10v sitten pannacottaa tupareihini. Ohjeessa ei ollut ollenkaan liivatetta. Eikä ne tietenkään hyytynyt, joimme sitten makeat kermashotit ennen baariin lähtöä :)

    VastaaPoista