sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kookostäytesuklaa

Perjantaina testiin pääsi kookostäytesuklaat, resepti löytyy Vaneljan kotisivuilta eli täältä sekä kiitos hyvää-kirjasta. Katso myös video täältä.

Tässä resepti:

KOOKOSTÄYTESUKLAA

Noin 8 kpl

Kookossisus:

3 rkl soseutettua perunaa

3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)

1 tl vaniljauutetta

2 dl kookoshiutaleita

2 rkl kookosöljyä


Raakasuklaakuorrutus:

1,5 dl kaakaovoita sulatettuna

0,5 dl kookosöljyä

1,5 dl raakakaakaojauhetta

4 rkl kotimaista luomuhunajaa tai esim. kookossiirappia

hyppysellinen merisuolaa


Kookossisus:

Kuori ja paloittele peruna. Keitä kypsäksi. Soseuta peruna esimerkiksi haarukalla sileäksi muusiksi. Annostele kolme ruokalusikallista muusia kulhoon. Lisää vaniljauute ja hunaja. Sekoita. (Muusi muuttuu tässä kohtaa nestemäiseksi!) Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja sula kookosöljy. Taikinan tulee olla niin paksua, että siitä saa pyöriteltyä pallon. Lisää tarvittaessa kookoshiutaleita. Muotoile taikinasta pieniä patukoita vadille. Laita patukat puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.

Raakasuklaakuorrutus:

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Lisää kaakaojauhe, hunaja ja suola ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Ota patukat pakastimesta ja kuorruta ne suklaassa kastamalla tai valuttamalla suklaata patukoiden päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.



Itselläni ei tullut kovin nättejä :D Mulla ei ollut vaniljauutetta niin laitoin 1 tl vaniljajauhetta. Nämä muistuttaa maultaan kovasti Bounty suklaata :)

Ylijäämä suklaakuorrutteen laitoin suklaamuotteihin ja osaan laitoin cashew-pähkinöitä ja kaakaonibsejä ja osaan laitoin goji-marjoja sekaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti