keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Raparperi-persikkahillo

Löysin Vegaaniset kasvisruuat fb ryhmästä ihanan raparperi-persikkahillo reseptin. Tää oli todella hyvää ja olisin voinut syödä hillon sellaisenaan :D Itse tein reseptin puolikkaana ja siitä tuli pieni lasipurkillinen hilloa, fariinisokerin ja mintun jätin pois kun sitä ei nyt kotona ollut.

Tässä siis alkuperäinen resepti:

Tarvitset:
800g paloiteltua raparperia
2 isoa persikkaa
3 dl hillosokeria
0,5 dl fariinisokeria
+ tuoretta minttua, kanelia, inkivääriä

Mittaa paloiteltu raparperi, persikat (tuore) ja sokerit kattilaan. Lisää joukkoon mauste (laitoin aika suurpiirteisesti inkiväärijauhetta ja kanelia). Tässä toimisi varmaan myös ripaus inkivääritahnaa. Keitä pehmeäksi, noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Tuoreen minttusilpun lisäsin vasta viimeiseksi. Minttua laitoin n. kourallisen. Näistä tuli yksi iso lasipurkillinen hilloa. Hillo on sopivasti makea ja mausteinen, ja olen testaillut sitä niin suolaisen kuin makean kanssa. Toimii kumpaankin!



Itse kokeilin sitä limpun päälle mutta se oli mielestäni liian makeaa, joten esim paahtoleipä tms sopisi varmasti paremmin. Kokeilin myös viilin kanssa sitä syödä ja mielestäni se sopi siihen erinomaisesti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti