lauantai 20. kesäkuuta 2015

Helppo kotitekoinen jäätelö (ilman jäätelökonetta)

Muutama ainesosa, maun voit valita itse, ei jäätelökonetta ja kuitenkin taivaallisen hyvää jäätelöä? Tätähän oli pakko kokeilla ennenkuin uskoin. Resepti on monelle tuttu Äitylit ryhmästä fb:ssa ja onkin saanut nimekseen äitylit jäätelö ja on saanut monen kaupan hyllyt notkumaan tyhjyyttään kondensoidusta maidosta :D Samantyyppisen reseptin löysin myös Kakkutaikurin blogista.

Tarvitset:

1 prk (397g) kondensoitua maitoa (toiselta nimeltään maitotiiviste)
2 prk (=5dl) Flora vispiä
½ dl glukoosisiirappia

Sitten ihan mitä tahansa haluat jäätelösi sekaan, esim keksiä, suklaata, lakritsia, hedelmiä tms.

Vispaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja sekoita varovasti sekaan haluamasi täyte. Kaada pakastusta kestävään rasiaan ja laita pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi. Kun jäätelö on kauttaaltaan jäätynyt on se valmis. Ennen tarjoilua/syömistä on hyvä ottaa jäätelö hetkeksi huoneenlämpöön jotta se kerkee hiukan sulaa, muuten se on aivan kivikovaa. Maku tulee muutenkin paremmin esille kun antaa sen sulaa vähän :)


Tein heti kaks annosta joten tupla-ainekset (valmistin ne kuitenkin eri aikaan jotta kerma vaahtoutuisi hyvin) valitsin kokeiluuni domino-keksejä (käytin paketista yhden pötkön ja se riitti hyvin ja murskasin myös hiukan siihen päälle) ja toiseen satsiin geisha suklaalevyn, päälle kinuskikastiketta ja Fazerin sinisestä tein suklaarouhetta. Yhdestä annoksesta tuli noin 1½-2 litraa jäätelöä.


Maitotiivisteen löydät samasta hyllyvälistä missä esim tölkkipavut on.Joissakin resepteissä oli myös ½dl  glukoosisiirappia, jätin tämän pois kun moni oli kertonut että onnistuu ilmankin. Glukoosisiirappi kuitenkin tekee jäätelöstä pehmeämpää ja estää suurien jääkiteiden muodostumista joten taidan sitä kokeilla seuraavalla kerralla. Lue lisää täältä.


Täytteeksi voit laittaa ihan mitä ikinä keksitkin, mielikuvitus rajana!Domino-jäätelön tarvikkeet ja valmistus.


Valmis domino-jäätelö! <3


Geisha-suklaajäätelö jossa päällä kinuskikastiketta ja suklaata! <3

Nämä jäätelöt olivat aivan taivaallisen hyviä! En yhtään ihmettele miksi se
on saavuttanut niin suuren suosion! Ehdottomasti kesän parhaimmistoa! Kokeile!!!

Oikein ihanaa ja jäätelöistä kesää teille kaikille!! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti