lauantai 13. kesäkuuta 2015

Imetystiedon peruskurssi ja tukiäitiys

Kävin tuossa kevään aikana imetystiedon peruskurssin jonka olivat Ensi- ja Turvakoti yhdessä Imetyksen tuen kanssa järjestäneet, kävin sen jatko-osana tähän doulakoulutukseen. Mutta erikseen löytyy myös imetystiedon peruskursseja kiinnostuneille järjestäjänä on Imetyksen tuki ry, katso lisätietoa täältä.

Kurssi ei ollut mitään tylsää istumista ja kuuntelemista vaan aitoa läsnäoloa, asioiden ja kokemusten läpikäyntiä ja erilaisia, hauskoja tapoja oppia näitä tärkeitä asioita. Kurssipäivät (3 pvä) olivat todella antoisat ja joka kerran jälkeen halusi vain oppia lisää. Oma pikkuneiti oli tuolloin 9-10kk ja oli mukana kurssipäivillä ja kaikki sujui hyvin. Onneksi kursseille sai ottaa vauvan mukaan sillä en olisi muuten voinut osallistua koska imetin pikkuneitiä vielä usein, oli siellä muutama muukin pikkuinen ilahduttamassa :)


Peruskurssin voi siis käydä kuka tahansa, lisääkseen omaa imetystietoaan ja jos sitten haluaa voi ryhtyä imetystukiäidiksi ja jatkokouluttautua. Lue koulutuksista lisää täältä.

Itse ryhdyin samalla imetystukiäidiksi ja minusta on hienoa että voin ja saan tarjota apua imetykseen sitä tarvitseville/haluaville. Haluan tietysti myös edistää imetysasioita ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

Tukiäitinä meillä on erilaisia tukiäititapaamisia joissa keskustellaan ja jaetaan tietoa imetyksestä, aina on jotain uutta mitä voi oppia. Tukiäidit myös järjestävät erilaisia imetystuki-iltoja, ylläpitävät maitokahviloita, käyvät vierihoito-osastolla vierailemassa, vastailevat imetystukipuhelimeen ja fb:n imetysryhmässä tukipyyntöihin ja paljon muuta :)

Minuun saa ottaa yhteyttä jos on jotain kysyttävää tai jotain mitä mietit liittyen imetykseen, laita sähköpostia osoitteeseen: helmentaikaa at luukku piste com

Lue myös tietopakettini imetyksestä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti