tiistai 16. kesäkuuta 2015

Puuromuffinssit (sormiruokailijalle)

Löysin aivan ihanan idean It's a good day blogista miten saada puuroon vaihtelua. Blogista löytyi ohje miten puuro tehdään muffinssimuotoon ja näin se on taas paljon kivempaa vauvan/lapsen syödä. Tämähän sopii erinomaisesti sormiruokailijoille!

Tarvitset:

Muffinssivuokia (silikoniset toimivat parhaiten)
2 dl kaurahiutaleita (tai kuinka paljon yleensä itse keittää puuroa kerralla, itse teen 4 dl kerralla)
vettä (riippuen paljonko kaurahiutaleita, mä laitan 1 litra vettä ja 4 dl kaurahiutaleita)
1 omena
1 rkl kookosöljyä

Maustamiseen:
1 rkl hunajaa/agavesiirappia (huom ei hunajaa alle 1 vuotiaille!)
Ceylon kanelia

Laita uuni 200'c. Keitä puuro normaalisti ja kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi yksi omena ja heitä sekaan. Lisää kookosöljy ja sekoita hyvin. Mausta jos haluat (itse jätin tämän osuuden pois neidin puurosta). Annostele puuroseos muffinssivuokiin, itse käytän silikonisia muffinssivuokia, ne toimii parhaiten. Paista uunin keskitasolla noin 10min ja anna jäähtyä. Itse taisin pitää 15min.


Meidän pikkuneiti vetäs aivan onnessaan kun sille noita tein, eli ehdottomasti tehdään uudestaan myös!


Mukavaa vaihteluahan näihin saa esimerkiksi laittamalla omenan sijaan päärynää, mustikoita tai muita marjoja, tätä reseptiähän voi soveltaa vaikka kuinka :)

Myös hyvänä vinkkinä jos haluaa puuroihin makua niin Bonnen soseet olen todennut hyväksi, ovat täyttä tavaraa, ei mitään lisäjuttuja, vettä ym vaan ihan vaan sitä hedelmää.


Näitä löytyy eri makusia esim, aprikoosi, banaani, mansikka ym. Olen löytänyt nämä kaupassa (ainakin Prismassa) yleensä siitä hyllyväliköstä missä on hillot.

1 kommentti: