keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Silmälasiostoksilla

Kävin helmikuussa näöntarkastuksessa, kun aloin miettiä, että voisiko silmien väsymys ja päänsärky johtua näön huonontumisesta. Tietenkin mietin myös 11vuoden takaista edellistä näöntarkastustani, muistin että ostin silloin silmälasit, en kuitenkaan niitä ikinä käyttänyt, jonkun muuton yhteydessä ne myös heitin pois. Koin silloin, kuten nytkin, että näköni on hyvä. En siristele silmiä, näen hyvin lukea niin lähelle kuin kauas.
Näöntarkastuksessa selvisi, että minulla on hajataittoa kaukonäössä, samoin lukulisää tarvitsin vähän.
Epäröin, kävisikö kuten viimeksikin että ostaisin kalliit lasit, jotka jäisivät taas käyttämättä.
Kuitenkin eri oireiden takia halusin kokeilla, josko silmälaseista olisi apua, myös kun olen paljon näyttöpäätteiden edessä, koin tärkeäksi blue protect suojan laseihin.
Blue protect suoja on hyvä silmille niin kännykästä, tietokoneesta, tv:stä, led lampuista ym tulevista sinivaloista.

Aloitin kokeilemalla netissä eri verkkokauppojen sivuilla silmälaseja digisovituksella, tämä oli mielestäni hauskaa, mutta ei kyllä koko totuutta kerro.


Tykkäsin enemmän kuitenkin käydä liikkeessä kokeilemassa, vaikka se olikin aikaa vievää. Etenkin kun olin aluksi sitä mieltä, ettei minulle sovi mitkään lasit, pikkuhiljaa eri malleja kokeillessa, alkoi huomaamaan mikä sopi itselle, mistä itse tykkäsi eniten.


Kokeileminen kun ei maksa muuta kuin aikaa, niin kokeilin siinä samalla myös oikein rohkeita ja näyttäviä laseja.
Tässä oli isossa roolissa rakas ystäväni, pikkuserkkuni, joka oli viime syksynä omat silmälasit hankkinut. Hänelle (ja muille perheenjäsenilleni) laittelin kuvia eri silmälaseista, varmaan aivan kyllästymiseen saakka. Halusin tietää muidenkin mielipiteitä, etenkin alussa, kun en tiennyt yhtään mitä mieltä itse olin yhdistäkään laseista. Myös siskoni tuli mukaan silmälasien sovitukseen ja lapsetkin roikkui välillä mukana miehen kera, tuli jonkun verran käytyä liikkeissä 😂


Tästä alkoi tietämättäni isompikin projekti. Kävin yhteensä 5:ssä eri liikkeessä (osassa muutamankin kerran) kokeilin satoja eri silmä- ja aurinkolaseja. Vertailin hintoja, linssivaihtoehtoja, asiakaspalvelu oli myös suuressa roolissa, sillä itse koko työelämäni asiakaspalvelualalla olleena, olen erittäin vaativa saamaan itse myös hyvää asiakaspalvelua, joten tähän kiinnitän paljon huomiota, ostin mitä tahansa mistä tahansa.

Kokeilin vaikka minkälaisia silmä- ja aurinkolaseja


Vaasan silmälasiliikkeet, joissa kävin:

Silmäasema
Specsavers
Instrumentarium
Iris Optikko
Nissen


Jokaisesta liikkeestä löytyi ihanat silmälasit ja aurinkolasit, valikoimaa oli vaikka millä mitalla!
Hintahaitari silmälasit (monitehoilla) + aurinkolasit (kaukolasit) vakuutuksilla (ja osa liikkeistä ilman) oli 469-717€. Hinnat riippuu toki tarjouksista joita sillä hetkellä on, myös kehysten hinnat vaikuttaa. Eli nuo on laskettu helmikuun lopun tarjouksilla.
Listasin kotona paperille jokaisesta liikkeestä suosikki silmä- ja aurinkolasit, samoin tein kuvakollaaseja puhelimeen, jossa näin yhdellä silmäyksellä suosikit.
Lopuksi täytyi siis tehdä valinta, valitsin ensiksi silmälasit ja sitten aurinkolasit samaisesta liikkeestä, koska se tuli halvemmaksi tarjousten kanssa.

Näissä kollaaseissa näette osan laseista joita olen kokeillut eri liikkeissä, 
nämä eivät siis ole ne suosikkilasi-kollaasit, niihin poimin vain muutaman suosikin/myymälä.


Valintaan vaikutti tällä kertaa suurimpana (sairausloman takia) hinta ja mitä hintaan sisältyi. Jokaisella liikkeellä, kun ei ollut esim. tarjota silmälaseille vakuutusta. Itse halusin tämän ehdottomasti, koska kotivakuutuksemme omavastuu on 150e, näin ollen oli järkevää ostaa lisäksi 50€ maksava silmälasivakuutus, jossa omavastuu on 25% korjattavasta osasta. Jos esim. yhden linssin hinta olisi vaikkapa 100e, joten maksaisit itse sen korjaamisesta vain 25e. Tai esim. jos koko silmälasit täytyy uusia, näin ollen 400€ silmälaseista tulisi itselle maksettavaa 100€. Vakuutuksen omavastuu kadonneiden tai varastettujen silmälasien hinnasta on 50%.
(Vakuutusehdot riippuvat vakuutuksenmyöntäjästä, tutustuthan ehtoihin kunnolla itse)


Nämä Tommy Hilfigerin silmälasit ostin 💓

 

Ja C-line pilotti aurinkolasit 😎Kannattaa siis kierrellä eri liikkeitä, kokeilla erilaisia silmälaseja, pyydä tarjouksia ja varmista mitä hintaan sisältyy, kaikilla liikkeillä kun ei ole esim. tuota silmälasivakuutusta tarjota, jos sen haluat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti