maanantai 27. huhtikuuta 2020

Itse tehdyt ranskalaiset ja majoneesi

Viikonloppu meni herkutellessa, kun löysin Karita Tykän blogista majoneesireseptin.
Päätin kokeilla sitä, se oli super helppo ja nopea tehdä, aikaa kului alta 5min!
Majoneesin resepti täällä.
Herkullista itse tehtyä majoneesia.

Majoneesin kaveriksi päätin tehdä itse ranskalaisia, ohje löytyi täältä.
Tässä ohje ranskalaisiin, tarvitset:
Perunoita noin 1kg
Oliiviöljyä noin 1dl
(Voita)
Suolaa/ mustapippuria/ grillimaustetta/ perunamaustetta tms.

Kuori ja suikaloi perunat, laita siivutetut perunat kulhoon jossa on kylmää vettä. Anna olla noin 15-20min. Kaada vesi pois ja huuhtele siivut. Kuivaa ranut talouspaperilla. Kaada kuivatut ranut takaisin kulhoon ja lisää öljy, sekoita. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille, lisää halutessasi voinokareita päälle. Laita uuniin 15min 200'c, kääntele välillä. Nosta sen jälkeen lämpötila 250'c noin 10-15min, kunnes ranskalaiset ovat saaneet väriä. Mausta ranskalaiset suolalla tai haluamallasi mausteella. Tarjoile majoneesin kera.

Kiinteät perunat sopivat varmasti hyvin ranskiksiin. Itse kokeilin tehdä yleisperunoista ja ne olivat valmiita ennen kuin saivat kaunista väriä pintaan.

Ranskiksista ja majoneesista tuli älyttömän hyviä ja hävisi nopeasti parempiin suihin. Näitä tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan.
Majoneesi on helppo valmistaa itse, kannattaa kokeilla!

Majoneesin voit myös maustaa haluamillasi mausteilla. Itse kokeilin lisätä osaan majoneesia muutaman puristetun valkosipulinkynnen. Sekoita ja anna maustua vähintään tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua. Valkosipulimajoneesista tuli myös ihan super hyvää! Seuraavan kerran ajattelin kokeilla maustaa chilillä tai tehdä kurkkumajoneesin!
Herkullista uutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti