perjantai 10. huhtikuuta 2020

Juustokakku

Tein viime viikolla miehelleni synttärikakuksi juustokakun. Hän toivoi tuplapohjalla, kun se pohja on kuulemma niin hyvää 😋
Joten kuvissa on tuplapohjainen juustokakku. Reseptin kirjoitan teille yksinkertaisena, suluissa laitan tuplapohjan. Hyvin onnistui siis näinkin ja hyvää oli.
Juustokakku sopii myös pääsiäiseen, koristele esim. suklaamunilla tai pääsiäiskarkeilla.

Juustokakku

Pohja:
200g digestive keksejä (400g)
100g voita (200g)

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g maitorahkaa
1 1/4dl sokeria
3 kanamunan keltuaista
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria

Murskaa keksit, esim. Minigrip tyyppiset paksut pussit ovat kestävämpiä kuin pakastepussit, joten laita keksit pussiin, sulje kunnolla ja esim. kauli keksit murskaksi. Kaada keksimurska kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla suojattuun irtopohjavuokaan tai voitele vuoka.
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka tasaiseksi, kiiltäväksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sokeri, kananmunan keltuaiset sekä vaniljajauhe tai vaniljasokeri. Kaada massa vuokaan pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Paista 200’c noin 30min.
Jäähdytä kakku ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai marjojen kera.


Vinkki! Aseta leivinpaperi pohjan päälle, laita sitten reunat päälle ja kiinni. Tämän jälkeen leikkaa jonkun verran leivinpaperia ympäriltä pois. Jätä kuitenkin sen verran reunaa, että voit nostaa paperireunoja ylöspäin, jolloin uunin pohjalle ei valu rasvaa (vaihtoehtoisesti laita pelti uunin pohjalle ottamaan mahdolliset rasvat vastaan).

Painele pohjamassa tasaiseksi.

Kaada täyte päälle ja laita uuniin.

Kun kakku on jäähtynyt, irroita reuna vuuasta.
Tässä kuvassa näkee hyvin miten leivinpaperin ylöspäin käännetyt reunat on pitänyt rasvat pois uuninpohjalta.
Aikas mehevä pohja 💓

Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti