tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pähkinätoffeet

Kokeilin tehdä Kiitos Hyvää- kirjasta Pähkinätoffeita ja voi että, mä en ees tiedä mitä sanoisin, ne on niin hyviä!!!!! Tosi helppoja tehdä ja aika nopeesti myös valmistuu! :)

Resepti löytyy Vanelja sivustolta, Kiitos Hyvää- kirjasta ja kopioin sen myös tähän teille. Katsokaa myös video tästä. Ihmettelin myös itsekin ensiksi videon ja reseptin eroavaisuutta mutta tähän Virpi antoikin jo vastauksen omalla sivullaan:

"Tarkkasilmäinen voi muuten huomata, että videossa lappaan pähkinävoin ja hunajan kattilaan yhtäaikaa, toisin kuin reseptissä, jossa neuvon kuumentamaan ensin hunajan. Tehkää kummin mielitte, ei se ole niin justiinsa. Koska haluan pitää ohjeeni mahdollisimman simppeleinä, en käytä tässä karamellimittareita tai anna tarkkoja lämpötiloja, joiden avulla toffeen koostumus olisi kyllä paremmin kontrolloitavissa, mutta mikä vie kokkauksesta pois ihanan luovaa näppituntumaa. Kehotan aina suhtautumaan ruuanlaittoon kuin taiteen tekemiseen ja tässäkin siis testailemaan fiiliksen mukaan joko pidempää tai lyhyempää keittoaikaa, joka vaikuttaa toffeen kovuusasteeseen."

PÄHKINÄTOFFEE

Noin 15 kpl


1 dl manteleita ja/tai pähkinöitä

1,5 dl kotimaista luomuhunajaa

2 dl makeuttamatonta mantelivoita tai pähkinävoita

2 rkl kookoshiutaleita

hyppysellinen merisuolaa


Murskaa pähkinät ja mantelit esimerkiksi sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 5 minuuttia. Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Hämmennä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää manteli-/pähkinämuru ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Annostele lämmin seos silkikonimuotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Mikäli kaadoit toffeen levyksi, leikkaa siitä annospaloja veitsellä. Säilytä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Niin säilyy siis pari viikkoa ellei joku niitä oo syöny ennen sitä ;D Mä sain noin 30 palaa tehtyä eli kait tässäkin riippuu kuinka paksuja ja isoja paloja leikkaa :)



Mä oon kyll niin tykästyny tohon kirjaan, se on täynnä niin mahtavia reseptejä ja mikä parasta, ilman sokeria ja gluteenia!!! Mä oon kerennyt jo kokeilemaan mustikkaunelmakakkua sekä kookostäytesuklaita ja nyt nuo pähkinätoffeet. Ykskään näistä ei oo epäonnistunu, ne on niin suuria herkkuja ja hyvällä omallatunnolla voi niitä syödä!

2 kommenttia:

  1. Hei! Ompas herkullisen kuulosia. Mistähän löytyy manteli/pähkinävoita? Entä pitääkö hunajan olla kiinteää vai juoksevaa? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi kauheasti että vastaaminen vienyt näin kauan aikaa. Jostain syystä en ole saanut ilmoitusta kommentistasi. Itse ostin pähkinävoin ihan tosta meidän lähikaupasta ja Prismassakin olen sitä nähnyt. Tais olla samalla hyllyvälissä kuin marmeladit ja hillot :)
      Itse käytin juoksevaa hunajaa mutta kiinteä käy varmasti yhtä hyvin koska se kuitenkin "sulatetaan" pannulla :)

      Poista