maanantai 30. maaliskuuta 2015

Osteopatia

Tulipas käytyä viime viikolla osteopaatilla ensimmäistä kertaa! Tarkoitus oli että mieheni hoidetaan kuntoon mutta hoidettiin samalla sysäyksellä mut myös!

Mä en siis tiennyt edes kunnolla mitä se on ja mitä siinä tehdään ym. Mutta asia valkeni kertaheitolla :D Alla myös Teemun haastattelu jossa asia selkenee myös teille lukijoille, toki parhaiten tämä selviää ja huomaa oikeesti kuinka se toimii niin ainoastaan kokeilemalla! :)

Elikkäs aluks kun mies hoidettiin katselin kun se makas siinä hierontapöydällä ja sit väännettiin vähän eri asentoihin ja selkäranka rusahteli :D

Omalla vuorollani alkoi rusahdella ennenkun kerettiin edes kunnolla aloittaa. Sit kun Teemu otti kiinni ja hiukan väänsi niin kyllä rusahti ja kunnolla. Koko selkäranka käytiin läpi ja joka asennossa rusahti ihan toden teolla! Sitä ei voinu olla kuulematta :D Pahin ääni (tai ainakin se tuntui siltä) oli kun niska väännettiin koska siinä sen kuuli niin selvästi kun se oli niin lähellä korvia. Sit oli vähä ding dong olo hetken mutta jumantsukka mikä fiilis jälkeenpäin!!
Siis kerrassaan ihan mahtava! Tosi hyvin huomas eron ja liikkuvuuden kropassa jo silloin mut nyt jo päiviä myöhemmin sen huomaa vieläkin paremmin! Pää liikkuu joka suuntaan kunnolla ilman kipua tai muuta ongelmia. Selkää ei oo särkeny tai vihlonu yhtään!
Kuulemma myös aina 3kk synnytyksen jälkeen olisi hyvä mennä laittaan "ranka paikalleen" kun se jää väärään asentoon raskauden takia. Myös jos tuuppaa kärsiin selkäkivuista raskausaikana niin olisi hyvä käydä ennenkuin maha kasvaa liian isoksi ettei saa enään sitä niksautettua kun vatsa sit on tiellä.

Tää itse "toimenpidehän" ei sattunut oikeestaan ollenkaan, ja jokainen asento kestää sen muutaman sekunnin vaan. Elikkä nopeasti se homma saadaan hoidettua ja ainut on tuo ääni joka voi olla aika kauhee mutta on se sen arvoista! Illalla vähän tuntui niskassa ja alaselässä pientä jomotusta ja kipua mut ne meni nopsaa ohi.

Minusta erittäin hyvä tapa (ja helppo :D) saada kroppaa kuntoon ja ongelmia pois :)

Tästä linkistä löytyy Teemun nykyinen kotisivu, klik! Tulevaisuudessa kotisivut tulevat löytymään täältä, klik! :)


Tässä alla on Teemun vastaukset mun kysymyksiin, Teemu on siis osteopaatti Alavudelta ja mikäs oli sen mukavampaa kuin käydä Tuurin kyläkaupassa samalla reissulla, siitä kun ei ollut montaa kilometriä enään sinne :)

1. Mitä osteopaatti tekee?

Osteopaatti tutkii ihmiskehon toimintaa kattavalla haastattelulla, kliinisillä testeillä ja itse käytän myös ultraäänikuvausta, saadakseen selville asiakkaan ongelmien perimmäisen syyn. Meidät on myös koulutettu tulkitsemaan röntgenkuvia eli mikäli asiakkaasta on sellaiset joskus vaivaan liittyen otettu, niin ensimmäisellä käynnilllä kuvat on hyvä ottaa mukaan. Tärkein tehtävä on aina löytää ongelmien aiheuttaja ja hoitaa se pois.

Osteopaatti ei siis hoida pelkästää oireita, vaan oireiden syitä. Hoitomenetelminä osteopaatti käyttää nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoita, teknistä hierontaa. Itse käytän myös akupunktiota yhtenä hoitomuotona. Asiakas saa myös ohjeet miten välttää ongelmien toistuminen. Mikäli vaiva on sen laatuinen, ettei sitä saa hoidettua osteopaatin menetelmin, asiakas saa mukaansa osteopaatin arvion lääkäriä varten, sekä vaivasta riippuen myös tiedon mille erikoislääkärille pitäisi mennä seuraavaksi.


 2. Miten osteopaatti voi auttaa ja missä tilanteissa (tai mihin vaivoihin)?

Tyypillinen osteopaatin asiakas on kipeä ihminen, joka ei ole kipuihinsa saanut apua lääkäreiltä, fysioterapeuteilta tai hierojilta. Siihen tyypillisyys sitten loppuukin, koska kipujen syyt ovat hyvin moninaiset. 

Äkillisiin kiputiloihin, jotka siis monesti johtuvat nivelten tai nikamien lukkotiloista tai virheasennoista, on manipulaatiohoito aivan ylivoimainen. Ne ovat juuri niitä tilanteita, jossa kumartaessa, nostaessa, horjahtaessa tai sängystä noustessa tulee äkillinen terävä vihlova kipu selkään eli ns. noidannuoli. Lukkoja voi tulla jokaiseen niveleen, joten ne eivät rajoitu pelkästään selkärankaan. Esimerkiksi leukanivelen lukko aiheuttaa hyvin monenkirjavia oireita kuten huimausta, pää- ja niskakipua, migreeniä, korva- ja hammassärkyä ja myös näköhäiriöitä. Vaivat parenevat silloin leukanivelen käsittelyllä. 
Myös erilaiset rasitusvammat, joko urheilusta tai töistä tulleet, hoituvat osteopaatin käsittelyssä.

Osteopaatti voi oikeastaan auttaa kaikissa tuki-ja liikuntaelimistön vaivoissa jollain lailla. Kaikkia ei saa osteopaattisin menetelmin parannettua, mutta suurimman osan saa, ja loppuihinkin löytyy yleensä oikea osoite jatkotoimenpiteitä varten.

3. Mitä "normaali" käynti pitää sisällään? Kauanko kestää ja hinta? Montako käyntiä yleensä tarvitaan?

Normaali käynti pitää sisällään haastattelun, tutkimuksen, johon toisinaan kuuluu myös ultraäänikuvaus, sekä hoito. Hoitomenetelmät valitaan sitten sen mukaan, mitä vaivoja asiakkaalta löytyy. Yksi käynti kestää 15-45 minuuttia, riippuen vähän vaivoista ja hoidoista. Käyntimaksu on 53 euroa. Keskimäärin asiakas tarvitsee 1-3 käyntiä, että saa joko merkittävän avun, tai paranee.

4. Missä tilanteissa ei saa mennä osteopaatin hoidettavaks, onko sellaisia?

Sellaisia tilanteita ei ole, ettei osteopaatille saa mennä, koska se on osteopaatin työ huomata sellaiset asiat, jotka estävät joidenkin hoitomuotojen käyttämisen. Sitä varten on käyty pitkä ja vaativa koulutus. Muistan kuin eilisen päivän ensimmäisen koulupäiväni Seinäjoen Selkäkeskuksessa. Koulun johtaja Timo Rantala aloitti pitämään luentoa sanoen, että

"Nikamakäsittelyn oppii muutamalla viikonloppukurssilla, se ei ole vaikeaa. Jos te kuitenkin teette tätä työksenne, niin ennen pitkää vastaanotolle tulee asiakas, jota ei saa käsitellä ja teidän pitää se huomata! Sitä te tulette opettelemaan seuraavat neljä vuotta. Senkään jälkeen te ette tule koskaan olemaan valmiita, vaan sitten teillä on eväät opetella omin päin lisää." 

Tämä on hyvin pitänyt paikkansa ja lisää olen opetellut jatkuvasti koulusta valmistumiseni jälkeen.

5. Minkälainen koulutus vaaditaan osteopaatilta?

Koulutus kestää 4 vuotta ja itse olen käynyt sen monimuotokoulutuksena Seinäjoen Selkäkeskus Ky:ssä. Nykyään koulu toimii Helsingissä nimellä OOKK eli ortopedisen osteopatian koulutuskeskus. Koulutus pitää sisällään hyvin laajat opinnot eri lääketieteen osa-alueista mm. anatomiasta, radiologiasta, fysiologiasta, neurologiasta ja tietenkin eri hoitotekniikoista. 

Kiitos Teemu! :)

Suosittelen KAIKKIA kokeilemaan! Tämä voi olla juuri se josta SINÄ saat avun ja elämänilosi takaisin!

Minun ystäväni menee huomenna Teemulle, hän on jo yli viikon ollut niin ettei pääse kunnolla kävelemään kun on niin kovat kivut ja hieronta vain pahensi asiaa joten jännätään kuinka huomenna kaverin käy :)


Tässä kuvassa ei siis ole mun kaveri vaan Teemun työkaveri ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti