tiistai 8. marraskuuta 2016

Herkullinen persimonpiirakka

Tämä on tehty täydellä rakkaudella, koska rakastan persimoneja! <3

Reseptin on luonut ihanaakin ihanempi Karita Tykkä, hänen sivunsa ovat täynnä toinen toistaan ihanempia reseptejä ja onhan hänellä aivan ihanat kirjatkin tehtynä, osta ihmeessä kaupasta omasi <3

Mä hiukan sovelsin reseptiä koska tätä oli pakko päästä nopeesti kokeilemaan ja kaikkia aineksia ei ollut tarpeeks kaapissa :D

Tässä ohje jonka löydät siis täältä, käy tutustumassa Karitan sivuihin <3

Herkullinen persimonpiiras
(noin 10 annosta)

Pohja
3,5 dl mantelijauhoa (luomu) (Itse käytin 2dl mantelijauhoja ja kun ne loppui kesken laitoin 1½dl maissijauhoja)
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3–4 rkl hunajaa, kookos- tai vaahterasiirappia (minä käytin vaahterasiirappia)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
5 rkl sulaa voita tai kookosöljyä + vuoan voiteluun (käytin voita ja en voidellut vuokaa sillä käytin silikonista vuokaa)
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna (luomulaatuisina ja mielellään 4 tuntia liotettuina, huuhdeltuina ja valutettuina)
(Itse käytin cashewpähkinöitä kun ei muuta kotona ollut ja kuiviltaan kun en jaksanut odotella 4 tuntia että saisin ne lioteltua :D )

Täyte
4 kypsää persimonhedelmää
kardemummaa
vaahterasiirappia

Ohje
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita monitoimikoneessa kaikki raaka-aineet, pekaanipähkinöitä lukuunottamatta. Tarkista maku, ota sivuun desilitra taikinaa ja levitä loppuosa voideltuun, halkaisijaltaan noin 25 cm:n vuokaan.
Pese persimonit hyvin ja kuori jos haluat. Leikkaa kanta pois, halkaise pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Asettele viipaleet vuokaan pohjan päälle.
Sekoita pekaanipähkinärouhe loppuun taikinaan ja murustele persimonien päälle. Ripottele päälle vielä kardemummaa ja pirskottele pinnalle vielä lopuksi vaahterasiirappia, jos haluat.
Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Lasinen vuoka on kätevä, sillä silloin näkee, milloin pohja alkaa saamaan väriä.
Anna jäähtyä hiukan tai kokonaan ja koristele, jos haluat. Itse koristelin kuivatuilla syötävillä kukilla.
Nauti vaikka kookoskermavaahdon tai jäätelön kera.

(Minä en koristellut ja nautimme tämän herkun Oatlyn Vaniljakastikkeella)


Tämä herkku jää ehdottomasti meidän suosikkeihin sillä rakastan omena-kaurapaistosta ja olenkin harmitellut kun en ole löytänyt sille terveellisempää vaihtoehtoa (kun siis siihen perinteiseenhän tulee sitä valkoista sokeria ym.) No mutta tiedättekö mitä!? Nyt se löytyi!!




Tää oli siis aivan taivaallisen hyvää! Helppo ja suht. nopea tehdä!

Kiitos Karita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti