perjantai 4. marraskuuta 2016

Raakasuklaakakku persimontäytteellä

Löysin ihanan raakasuklaakakku reseptin jossa oli käytetty myös lempihedelmääni eli persimonia, nam!
Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Sinne tulee joka viikko uusi resepti, karkkipäivänä eli lauantaina, reseptit ovat terveellisiä herkkuja joten voit herkutella hyvällä omalla tunnolla :)

RAAKASUKLAAKAKKU PERSIMONTÄYTTEELLÄ

n. 10 palaa
Valmistuaika: 45 min
Jähmettymisaika: 30 min

AINEKSET

POHJA
180 g pekaanipähkinöitä (itse käytin cashewpähkinöitä)
5 isoa pehmeää taatelia
reilu 0,5 dl tai 20 g raakakaakaojauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus laadukasta suolaa

TÄYTE
1 kypsä persimon
1,5 dl vettä
75 g raakakaakaojauhetta
35 g raakakaakaovoita
35 g kookosöljyä
1 rkl vaahterasiirappia (tai maun mukaan)

KUORRUTE
0,6 dl vaahterasiirappia
2 rkl kookosöljyä
20 g raakakaakaojauhetta
ripaus laadukasta suolaa

VALMISTUS

Leivinpaperoi pitkänmallinen leipävuoka ja jätä sivuun odottamaan. Poista taateleista kivet ja kaada niiden päälle kuuma vettä. Jätä sivuun odottamaan.
Valmista pohja. Pyöräytä ensin pähkinöitä monitoimikoneessa hieman pienemmiksi. Valuta taateleista vesi mahdollisimman tarkkaan pois ja lisää taatelit  pähkinärouheeseen. Sekoita suola ja vaniljajauhe kaakaojauheeseen ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes massa on tasaista.
Levitä pohjamassa vuokaan ja painele tasaisesti myös pari senttiä reunoille. Siirrä pakastimeen jähmettymään.
Valmista täyte. Mittaa muut ainekset paitsi persimon kuumuutta kestävään astiaan ja siirrä kuumaan vesihauteeseen. Anna kookosöljyn ja kaakaovoin sulaa (kaakaovoi sulaa viimeisenä n. 35 asteessa) ja sekoita tasaiseksi.
Sillä aikaa pese persimon kunnolla ja halkaise se. Kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet ohueksi kerrokseksi pohjan päälle.
Kun kaakaovoikin on sulanut, siirrä astia kuumasta vesihauteesta kylmään vesikylpyyn ja vatkaa seosta kunnes se alkaa aavistuksen jähmettyä ja pinnalle alkaa jäädä erottuvia nauhoja. Kuivaa pohja ja kaada seos persimonviipaleiden päälle. Siirrä vuoka takaisin pakastimeen.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Levitä täytteen päälle ja pidä vielä puolisen tuntia pakastimessa.
Nauti kylmänä. Säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa. Säilyy noin viikon.


On hyvää!! <3 Ja mä laitoin vähän paksummin tuota persimonia koska tykkään siitä tosi paljon :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti