maanantai 3. elokuuta 2015

Tyrnikiisseli

Meillä oli pakastimessa jääny tyrnimehua ja ajattelin tehdä siitä kiisseliä. Tämähän onnistuu hyvin myös marjoista kun keittää ne ensiksi. Me oltiin puristettu ne valmiiks ennen pakastusta joten kiisselin teko onnistui hyvin nopeesti. Reseptin löysin täältä.

3 dl tyrnimehua
1 l vettä
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja

Mittaa kiisseliainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa vettä. Tyrnikiisselin kuuluu olla paksuhkoa. Ripota päälle sokeria jottei pinnalle synny kalvoa. Tarjoile esim. kermavaahdon kanssa :)


Pikkuneidille tein oman kiisselin ja ihan samalla ohjeella vaan että ilman sokeria ja pienemmän määrän eli:

1dl tyrnimehua
3,5dl vettä
2½ rkl perunajauhoja

Voi sit antaa esim. puuron seassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti