perjantai 13. helmikuuta 2015

Kesäkurpitsalasagne

Tämä ohje on sieltä detox ajoilta, detoxin reseptikirjasta. Erittäin hyvää lasagnea! Oon tätä tehnyt jo useamman kerran, nam!

Tässä teille ohje:

4 annosta

2 kesäkurpitsaa

Seos:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika, pieninä paloina
1 raastettu porkkana
500g tomaattimurskaa
1½ dl punaisia linssejä
1 tölkki kidneypapuja
1 rkl rapsiöljyä
1 mm oreganoa
valkopippuria
1 mm merisuolaa (voidaan jättää pois)

Kastike:
2 dl mantelimaitoa
3 rkl mantelijauhoa
muskottipähkinää (mä jätin tän pois kun ei meillä tätä ollut)

Paista sipuli ja valkosipuli. Lisää hetken kuluttua paprika ja porkkana. Kaada tomaattimurska ja linssit seokseen. Lisää kastikkeen joukkoon kidneypavut. Anna kiehua 15 minuuttia ja mausta maun mukaan, esim oreganolla, valkopippurilla ja mahd. suolalla.

Huuhdo kesäkurpitsat ja siivuta ne pituussuuntaan juustohöylän avulla. Voitele uunivuoka rapsiöljyllä.

Valmista maitosekoitus raastamalla pieni määrä muskottipähkinää mantelimaitoon ja sekoita. Lisää mantelijauhoa kastikkeen suurustamiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Lisää pieni määrä tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle ja sen jälkeen kerros kesäkurpitsan siivuja. Lisää sen jälkeen vuorotellen tomaattikastiketta ja kesäkurpitsan siivuja. Lisää lopuksi kerros tomaattikastiketta. Kaada lopuksi maitosekoitus tomaattikastikkeen päälle.

Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes lasagne on saanut kauniin värin.

Tarjoa vihersalaatin kera.

Mulla nyt ei oo mitään kovin nättiä ja edustavaa kuvaa tästä ruuasta mutta kannattaa kokeilla, meinaan et tää on niin hyvää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti