keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Vaniljainen omenahillo

Keräsin siskoni pihasta puoli pussillista omenoita ja puolet niistä lohkoin ja pakastin. Lopuista päätin kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä omenahilloa :)

Tästä reseptistä otin mallia. Koska meidän lähikaupassa ei ollut kanelitankoja (?!?) niin ostin vaniljatankoja mielummin.

Tällä reseptillä siis tein:

noin 1kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
1dl vettä
3dl hillosokeria
1 vaniljatanko

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sekaan omenat ja halkaistu vaniljatanko (josta olin vielä raapinut lusikalla vaniljat ja laitoin sekaan). Anna kiehua noin 10-12 min (mä keitin varmaan joku 15-20min en muistanu kattoo kelloo ;D) kunnes omenat alkavat soseutua. Ota vaniljatanko pois ja soseuta seos hienoksi vielä sauvasekoittimella. Purkita, anna jäähtyä ja pakasta tai laita jääkaappiin.Niin helppoa ja niin hyvää!!! Varmasti teen uudelleen myös! (Vaikkakin tuosta tuli kyllä reilusti hilloa jotta riittää kyllä hetken, mutku se vaan oli niin hyvää ja kivaa tehä!) :)Tääkin homma onnistui meillä kiitos trikooliinan, neiti nukkui siinä tyytyväisenä koko ajan :) Ja kyllä mä sille sukkia pidän, mut se nyt vaan sattuu niitä tiputteleen ja heiluttaan vähä väliä pois ;)


Tässä nyt sit mietin josko paistais huomenna lättyjä et saa syödä omenahillon kans :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti