keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Polar Loop aktiivisuusranneke

Sain tuossa heinäkuun lopussa mieheltäni lahjaksi Polar Loopin aktiivisuusrannekkeen, sitä kun olin jo toivonut pidemmän aikaa. Alkuvuodesta asti olen sen jo halunnut mutta päätin odottaa jotta saisivat Samsungille myös yhteensopivan mobiilisovelluksen, nyt myös Samsungille ja androideille on mobiilisovellus, mutta ei kaikille malleille!! Tietenkään minun puhelimeni malliin (Samsung galaxy S4 Zoom) ei ole mobiilisovellusta joten enpä jaksanut enään odotella.
Täältä voit tarkistaa yhteensopivat puhelimet, siellähän kyllä lukee että lisäävät uusia laitteita kun ovat saaneet testattua, sitä siis odotellessa.

No mutta ei se Loop ihan hyödytön ole ilman mobiilisovellustakaan, mobiilisovellushan on vain pieni lisä.
Mikäs se Loop sitten on?
Se on aktiivisuusranneke joka rekisteröi kaiken mitä teet, se näyttää kuinka paljon nukut yöllä, onko se levollista vai levotonta unta, kuinka paljon istut, seisot, kävelet, juokset ym. päivän aikana.

Sinulle, joka haluat tietää todellisen aktiivisuutesi vuorokauden aikana ja saada vinkkejä, joiden avulla saavutat aktiivisuustavoitteesi.
  • Opastaa pysymään aktiivisena koko päivän
  • Antaa palautetta päivittäisestä, viikoittaisesta ja kuukausittaisesta aktiivisuudestasi
  • Näyttää päivittäisen aktiivisuuden, kalorit, askelten määrän ja kellonajan
  • Lisäohjausta ilmaisen Polar Flow sovelluksen ja Polar Flow verkkopalvelun avulla
  • Yhteensopiva Polar H6- ja H7 Bluetooth Smart sykesensoreiden kanssa
  • Vesitiivis
  • Mittaa aktiivisuuttasi myös uidessa (mutta ei sykettä)
(kursivoitu teksti lainattu loopin sivuilta)Näin pääset alkuun:

Paketissa tulee mukana mittanauha jolla mittaat itsellesi sopivan pituisen rannekkeen, sitten leikkaat rannekkeen sopivan pituiseksi. Lataa tietokoneellesi Polar Flowsync ja rekisteröidy Polar Flow verkkopalveluun. Seuraavaksi yhdistät rannekkeen tietokoneeseen ja seuraat ohjeita jotka ovat todella hyvät ja selkeät, itse asiassa eipä siinä paljon tarvi itse tehdä. 

Polar Flow verkkopalvelussa on sinun oma päiväkirjasi, aina kun yhdistät loopin tietokoneeseen se automaattisesti synkronoi tietosi sinne päiväkirjaan ja siellä voit tarkastella kuinka aktiivinen olet ollut, voit tehdä sinne omia merkintöjä esim. harjoitustavoitteet, paino, mieliala, mitä olet tehnyt päivän aikana ym.


Synkronoinnin jälkeen loop jää lataamaan akkua kunnes irroitat sen tietokoneesta. Akun kestoa en ole mitannut tarkalleen mutta muutama päivä menee ihan helposti ja rannekkeeseen tulee kyllä ilmoitus kun akku alkaa olemaan tyhjä. Täyteen lataaminen kestää noin tunnin.

Muokkaus: Elikkä nyt oon katsonut akun keston eli 4 päivää akku kesti hyvin ja viidentenä päivänä alkoi tulla teksti että akku lopussa. Elikkäs hyvin kestää akku! :)


Loop on mielestäni melko kivan näköinen, moni ei edes tajua mikä se on, koska tekstiä tulee näytölle ainoastaan kun painat kosketusnappia. 


Sitä painamalla saat näkyviin askeleet (STEP) jotka olet päivän aikana ottanut, kalorit (CALS), kellonaika (TIME) ja päivän aktiivisuustavoite (ACTV) esimerkiksi TO GO JOG 00:31, WALK 01:21, UP 5:48.
Tässä kohtaa mobiilisovellus onkin kätevä kun voit synkronoida pitkin päivää tiedot puhelimeesi ja silloin saat heti tietää enemmän, minun täytyy se kytkeä tietokoneeseen saadakseni lisätietoja. Enempää en osaa kertoa mobiilisovelluksesta koska en ole sitä vielä päässyt kokeilemaan.

Loop on vesitiivis joten voi huoletta mennä uimaan ja suihkuun sen kanssa. Saunaan kun olen mennyt niin olen sen ottanut pois. Lisävarusteena on mahdollista ostaa myös sykevyö, itselläni ei ole ollut tähän tarvetta.

Loop on minusta kätevä auttamaan liikkeelle, vähän kuin oma personal trainer :)
Aktiivisuuteni on lisääntynyt loopin myötä, sen verran mitä olen pienen vauvan kanssa pystynyt lisäämään, uskon myös että tulevaisuudessa tulee myös enemmän hyötyä siitä kun toivon mukaan saan sen mobiilisovelluksen ja kun vauvani kasvaa ja pystyn liikkumaan entistä enemmän.
Nyt saan välillä aktiivisuusmuistutuksia joita siis tulee näyttöön kun olet istunut yli tunnin paikallasi, tämähän johtuu siitä että imetän ja myös pitkillä automatkoilla näitä muistutuksia tulee väistämättä.

Päiväkirjasta muutama kuva esimerkki:


Päiväkirjassa voit valita tahdotko kuukausi, viikko vai päivä näkymän, tässä olen jättänyt oman kuukausinäkymäni pois, mutta se näkyy ihan tavallisesti niinkuin kalenterissakin ja sitten siinä on prosentit kuinka olet onnistunut tavoitteessasi joka on siis 100% ja se kuinka pääset siihen 100% on kaikilla eri koska se riippuu loopin asettamasta tavoitteesta joka määräytyy painosi, pituutesi ja muun aktiivisuutesi kautta (nämä tiedot täytät kun teet itsellesi tilin).

Päiväkirjassa näet kuinka päiväsi on sujunut, tässä yksi minun esimerkkipäiväni:


Tässä olemme olleet matkalla, ajoimme jonkin verran, sitten kiertelimme kauppoja ja kävelimme kaupungilla..
Unieni määrä tosiaan tuossa näkyy että eipä pienen vauvan kanssa paljon nukuta mutta hyvin sitä vielä jaksaa, toki meillä on öitä kun nukutaan enemmän ja vähemmän kuin tuo.
Tuossa yhteenvedossa näkyy tosiaan päivän askeleet, kalorit ja uni.
Yleiskuva aktiivisuudesta on tuossa kellon lailla merkittynä ja värien merkitykset näkee alla. Tuo 
musta-valkoinen kohta tarkoittaa että ranneke ei ole ollut ranteessa, tässä kohtaa olen sen kytkenyt koneeseen ja ladannut sen.


Voin todeta että aktiivisuutta on hauskaa seurata ja kun huomaa että vaikka 20 min kun kävelet niin on päivän aktiivisuus täynnä niin ei siinä halua jäädä istumaan vaan saada se päivä täyteen ja lähtee sitten kävelylle. Nykyään myös vien mielelläni roskat mielummin kuin että pistän miehen viemään ne koska saan siitä askeleita :) 
Mutta siis kokonaisuudessa suosittelen loopia jos vähänkään tunnet tarvetta lisäliikkumiselle tai haluat tietää aktiivisuudestasi enemmän.

Niin ja hinta tosiaan unohtui kokonaan, elikkä ostimme tuotteen Gigantista jossa se maksoi 79€. Hinta on vaihdellu juuri tuon 79-99€ välillä. Joten kalliskaan se ei ole hyötyynsä nähden.

Tässä ylen tekemä testi jossa oli mukana kolme eri aktiivisuusranneketta, Polar Loop, Fitbit Flex ja Jawbone Up.
Tässä ja tässä myös testissä ollut loop.

Jos sinulla on kokemusta loopista laita mielellään kommenttia, erityisesti haluaisin kuulla mobiilisovelluksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti