tiistai 24. maaliskuuta 2020

Pekoni-kukkakaalikeitto

Olen muutaman kerran kokeillut tehdä pekoni-kukkakaalikeittoa, helppo valmistaa ja maukas vaihtelu meidän normi arkiruokiin.

Tarvitset:
Kukkakaalia n.1kg
Pekonia 1pkt
Ruokakermaa 1prk (itse käytän kaurakermaa)
Kasvisliemikuutio 1kpl
Mustapippuria
Suolaa
(Tomaattia)

Lado pekonit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225'c uunin ylätasolla noin 10min kunnes pekonit ovat rapeita.
Pekonien ollessa uunissa, valmista keitto.
Laita vesi kiehumaan ja lisää sekaan kasvisliemikuutio. Pese kukkakaalit ja pilko ne pienemmiksi nupuiksi ja anna niiden kiehua keitinvedessä noin 15min, kunnes ovat pehmenneet.
Kaada vesi toiseen kattilaan ja survo kukkakaalit pehmeäksi ja sileäksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruokakerma, mustapippuria ja suolaa. Kiehauta keitto uudelleen ja lisää tarvittaessa toisesta kattilasta liemi-keitinvettä sen verran, että keiton koostumus on hyvä, eikä ole liian paksua.
Kun pekonit ovat valmiita, nostele ne varovasti talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva imeytyy. Tämän jälkeen siirrä pekonit leikkuulaudalle ja pienistä pekonit sopivan kokoisiksi.
Tarjoile kukkakaalikeitto pekonin kera ja halutessasi pilko mukaan myös tomaattia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti