torstai 22. joulukuuta 2016

Toffee

Nyt muutaman kerran kokeillut tehdä tällaista herkkua ja voi nam! Terveellisyys tästä kaukana joten aikeissa kokeilla muunnella tästä terveellisempi versio :)

Reseptin löysin täältä.
Ruotsia osaavat kannattaa ktsoa alkuperäinen resepti, hyvien kuvien ja pitkän selityksen takia :D

Tässä ohje lyhyesti:

Tarvitset:
3 dl kermaa
3 dl sokeria
50g voita
1.5 dl siirappia
1.5 rkl vanilliinisokeria

Mittaa ainekset 5 litran kattilaan, sekoita ja anna niiden sekoittua ja sulaa täydellä lämmöllä. Sen jälkeen väännä pienemmälle, keskiteholle. Älä sekoita vaan anna sen rauhassa kiehua (ei saa kuitenkaan kiehua yli). Sekoita välillä. Kun toffee alkaa oleen valmis, se ei enään kiehu yhtä paljon ja loppuvaiheessa on tärkeää sekoittaa ettei se pala pohjaan. Toffee on (ohjeen mukaan) valmis kun se on 120-125'c astetta tai kun teet pallotestin (tiputa toffeeta kylmään vesilasiin, jos saat siitä hyvin muotoiltua pallon niin se on valmis). Toffee valmistuu yleensä 5-60min sisällä joten tarkkaa aikaa on vaikea sanoa kun se niin riippuu eri helloista ym. Itse en hoksannut yhtään katsoa aikaa, mutta olisko menny ehkä 20-30min? ennen kuin oli valmista.

Voit kaataa toffeen leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan tms. jolloin sen voi helposti leikata paloiksi kun se on kovettunut. Tai sitten kaada toffee kuumuutta kestäviin silikonimuotteihin.
Anna toffeen jäähtyä ja "kovettua" huoneenlämmössä, jonka jälkeen säilytys jääkaapissa.
Toffee säilyy 3 viikkoa jääkaapissa suljetussa astiassa. Huomaa että toffee jää kiinni jos laitat sen suoraan lautaselle ilman leivinpaperia, joten käytä aina leivinpaperia alla.
Silikonivuuista ne lähti hyvin irti jonka jälkeen laitoin ne leivinpaperoituun lasivuokaan ja kansi päälle. Ei ne kyllä vaan kolmea viikkoa säilynyt kun osa meni lahjaks ja loput meni herkuttelijoiden suuhun :D

Toffee kiehuu

Silikonimuotit käytössäVoit myös tehdä toffeesta levyn ja leikata paloja kun se on kovettunut

Jos haluat antaa lahjaksi, kääri toffeet yksitellen leivinpaperiin jotta ne ei takerru toisiinsa.

Toivotan kaikille blogin lukijoille oikein ihanaa ja rauhallista joulua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti