sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

4D-ultra hintavertailuja sekä ultraus Tallinnassa (+ Tallinn Viimsi Spa hotelli sekä Tallinnan eläintarha)

Luin eri vauvapalstoilta/ryhmistä että Tallinnassa olisi halvempi käydä 4D-ultrassa ja tämän uuden raskauden myötä päätin kokeilla kuinka homma toimii.
Ensimmäisen raskauden kohdalla käytiin Vaasassa Liljassa 4D-ultrassa koska se oli lähimpänä ja oltiin tyytyväisiä, saatiin kuvia ja liikkuvia kuvapätkiä muistitikulle (piti olla itsellä mukana muistitikku). Hinta on 240e - kelakorvaus niin maksettavaksi jäi 208.50e. Samaa hintaluokkaa on ympäri Suomen. Palstoilta/ryhmistä olen kyllä lukenut tästä Perhe-Artesta joka löytyy Lahdesta ja siellä hinta olisi 120e kätilön tekemänä ja hintaan sisältyy toimistomaksu ja muistitikku, moni on kyllä kehunut tätä paikkaa!

"Sopiva aika 3/4D-ultran toteuttamiselle on raskausviikoilla 22-28. Mitä enemmän viikkoja on kulunut, sen pehmeämpiä ja vauvamaisempia kuvista tulee. Tutkimukseen on hyvä varata aikaa noin 45 minuuttia.
Tutkimuksen aikana tallennetaan mahdollisuuksien mukaan sekä liikkuvaa kuvaa että pysäytyskuvia.  Tutkimuksesta ei ole mahdollista saada kela-korvausta, koska sen tarkoituksena ei ole sairauden diagnosoiminen. Mikäli tutkimus ei onnistu ensimmäisellä vastaanotolla esim. sikiön asennon vuoksi, kuuluu hintaan uusintatutkimus. Tutkimus tallennetaan muistitikulle." lähde

Tämä oli meillä tässä raskaudessa ykkösvaihtoehtona, mutta Lahteen päin meillä ei ollut nyt mitään menoja toisin kuin Tallinnan reissu oli suunnitteilla niin päätettiin mennä tällä kertaa Tallinnaan.

Tallinnasta olen kuullut kahdesta eri paikasta, ensimmäinen oli Ida-Tallinna Keskhaigla (keskussairaala) joka sijaitsee aivan keskustan vieressä/keskustassa(?), satamasta vain 3km päässä. Tänne yritin saada meille ajan varattua mutta seuraava vapaa aika oli vasta kuukauden päästä, joten ajoissa kannattaa olla kun varailee näitä aikoja. Täällä hinta olisi ollut 58e dvd:n kanssa ja 32e ilman, näin ainakin olen lukenut. Joten todella halpaa olisi ollut käydä täällä ja olisi ollut sopivan matkan päässä. Ajanvaraus tapahtuu ihan sähköpostitse ja englanniksi laitoin sinne s-postia. Meille ei tosiaan löytynyt sopivaa aikaa mutta ens kerralla (jos sellainen tulee :D) tiedän olla ajoissa asialla :)

Toinen josta olin kuullut/lukenut oli Fertilitas (yksityissairaala) joka sijaitsi Viimsissä 12.5 km satamasta eli noin 20 min automatkan päässä. Tänne sain meille ajan varattua alle 2 viikon päähän, mutta suosittelen kuitenkin varaamaan ajoissa ajan!! Varasimme hotellin ihan parin sadan metrin päästä tästä paikasta eli Tallinn Viimsi Spa, aivan ihana paikka, suosittelen! Siellä oli lastenkeskus (joku leikkipaikka jossa ei keretty käymään), huoneen hintaan kuului ihanan span ja kuntosalin käyttö niin paljon kun halusi mennä! Tästä oli siis hyvä aamupalan jälkeen kävellä suoraan ultraan ;)
Varasin ajan sähköpostitse (englanniksi), hinnaksi sain s-postilla 55e ja kuvat 8e kpl ja jos haluaa dvd 45e. Sähköpostissa puhuivat 3D ultrasta mutta kyllä se 4D ultra oli, en edes tiedä mikä ero niissä on mutta kuvissa ja näytöllä luki 4D. Raskausviikkoja ultraushetkellä mulla oli 24+6.
Ilmoittautumistiskillä osasivat melko hyvin Suomea ja se lääkäri jolle mulla oli aika varattuna osasi hyvin vähän Suomea. Joten jutteli Viroksi (onneksi moni sana on hyvin samanlainen suomenkielen kanssa) ja myös englantia juteltiin.
Ultraus meni todella hyvin, kun noissa ultrissa ennenkin on käynyt niin ymmärsin hyvin mitä katseltiin, sydän, verisuonivirtaukset, reisiluumitat ym. Oli siis hyvin perusteellinen käynti, mittas kaikki mahdolliset, painoarvio ja katsoi rakenteet ym että kaikki oli kunnossa. Sit tietysti otti kuvia 4D-ultralla ja nähtiin myös liikkuvaa kuvaa ja kuunneltiin sydänäänet ym.
Saatiin myös tietää (tämän takiahan sinne mentiin) että meille tulee toinen prinsessa! <3 
Saatiin mukaan myös lappu jossa oli kaikki mitat ym kirjoitettuna ja sit kaks kuvaa saatiin tulostettuna ja kysyi josko meillä olisi ollut muistitikkua mukana jotta se olisi voinut siirtää siihen loput kuvat. No eihän meillä ollut mutta ihan muutaman kilometrin päässä oli Hypermarket Rimi ja sain sieltä ostettua muistitikun (8Gb 7.50e) ja vietyä sen sinne niin siirsivät siihen kaikki kuvat.
Käynnin hinnaksi tuli siis vain 71e (55e käyntimaksu ja 2 kuvaa tulostettuna 16e) + muistitikku joten hyvin tyytyväinen olen tuohon paikkaan ja palvelu oli todella hyvää! Muistitikulla oli sit kuitenkin vielä 11 kuvaa (värillisiä) joten ei ollut kallista :)

Suosittelen varaamaan siis ajan omien tarpeiden mukaan, kaikki paikat ovat varmasti hyviä! :)
Äitiyskortti olisi ollut hyvä olla mukana niin ne olis saanut sinne kirjoittaa ne tiedot mutta onhan mulla ne tossa lapulla.


Meidän tuleva prinsessa! <3


Meidän hotelli oli kyllä huippu!

"Tallinn Viimsi SPA:ssa voit rentoutua ylellisessä spa- ja saunakeskuksessa.
Keskuksesta löytyy:
• 7 erilaista saunaa – höyrysaunan ja kolmen löylysaunan lisäksi suolakivi-, puulämmitys- ja katajasauna.
• erilaiset altaat ja poreammeet:
pienempien vierailijoiden iloksi on keskuksessa uima-allas ja erikoisallas pikkulasten uittamiseen
isommille on rauhaisaa uintia varten spassa lekotteluallas ja karaistukseen ulkoallas viileämmällä vedellä
• vedenalaiset suihkuhieronnat ja hierontatuolit
• oleskelunurkkaukset lämpimillä lepotuoleilla
• spa-baari, jossa tarjolla kevyitä ruokia ja virkistäviä juomia
Saunojen ja altaiden välittömässä läheisyydessä on myös tyylikkäät hoitotilat, josta löydät ihanteellisen mahdollisuuden antaa hellittää ihoasi, nauttimalla erilaisista hieronnoista ja kehohoidoista." lähde


Hotellin yhteydessä oli myös aivan yli hyvä ruokapaikka, ihan parasta ruokaa!!


Ultrauspaikka FertilitasNäiden lisäks saa tietysti vietettyä ihanat lomahetket samalla! :)
Me käytiin myös Tallinna Zoo:ssa ja suosittelen myös sitä, sisäänpääsymaksu ei ollut kuin 7e/aikuinen ja nähtävää oli ihan hirveesti eli aikaa saa täällä kulumaan! Satamasta vain 6.5km eli noin vartin ajomatka.
2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet jaksanut tehdä tällaisen vertailun! Laitoin juuri tuonne Ida-Tallinnaan viestiä, josko kävisi tuuri ja saisin sieltä ajan :) Jos kuitenkin päädymme Fertilitakseen, niin osaatko neuvoa miten sinne satamasta pääsee? Onkohan taksimatka mahdottoman kallis? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi näin nyt vasta kommenttisi, jostain syystä en ole saanut ollenkaan ilmoitusta kommentistasi. Toivottavasti sait itsellesi ajan varattua ja pääsitte käymään ultrassa :) Taksimatkan hinnasta en osaa sanoa kun en ole moneen vuoteen mennyt siellä taksilla kun meillä oma auto aina ollut mukana. Kuitenkin taksit pitäis olla suht halpoja siellä. :)

      Poista