sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Mehevä raparperipiirakka

Löysin ihanan raparperipiirakan reseptin Facebookissa Leivotaan! - ryhmän kautta ja tätä oli pakko kokeilla kun tuota raparperia tuossa kasvaa kovaa vauhtia 😊

Mitäs kivaa te yleensä teette raparperista?
Jokunen vuosi sitten tein ihanaa raparperimehuakin, nyt täytyis etsiä taas tuo resepti esille 💖

Piirakan resepti on täältä.

Tarvitset:

MURUSEOS
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

POHJATAIKINA
2 dl piimää
1 kpl munaa

TÄYTE
10 dl raparperia (paloiteltuna)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munaa
3 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 42 cm).

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista mehevää raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Ohjeesta tulee pellillinen super hyvää ja mehevää raparperipiirakkaa johon ei tarvitse päälle mitään lisukkeita 💖


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti