sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Punajuurisalaatti ja tankoparsaa

Voi elämä miten hyvää punajuurisalaatti juuri söin! Reseptin Susanna Tanni oli laittanut Freetoxaajiin jokunen aika sitten ja nyt kokeilin tehdä sitä, super hyvää! Kiitos ihana!

Kiitos myös ihanalle Satokausikalenterille että olette saaneet kaupat kunnolla mukaan tähän satokausituotteisiin, olen nyt monta kertaa päässyt, vai uskaltanut? :D kokeilla uusia tuotteita vaan sen takia että teillä on ne ihanat ohjekyltit niiden satokausituotteiden yläpuolella, super paljon kiitos Yhteishyvälle myös! Näitä siis ainakin Vaasassa on S-market Gerbyssä ja Prismassa :)
Esim. oli ne paahdetut kastanjat jotka tein, katso resepti täältä. Sit kokeilin myös paistaa sweetieitä, mut ne ei ollut ihan mun juttu (siks reseptiä en ole lisännyt) mutta kuitenkin tuli kokeiltua :)


Ja sitten ohjeita kehiin :)

Punajuurisalaatti

1pkt luomu punajuuria (itse ostin luomu esikeitetty ja kuorittu, siinä oli 6kpl, Susanna suosittelee raakoja punajuuria, eli ei tarvi keittää, sitä kokeilen seuraavaks)
Etikkaa (käytin sitä mitä kaapista löytyi eli valkoviinietikkaa, Susannan ohjeessa oli omenasiiderietikkaa)
Suolaa


Kuori punajuuret (ellet ostanut valmiiksi kuorittuja). Raasta punajuuri, kaada etikkaa maun mukaan ja lisää raffinoimatonta suolaa, oman maun mukaan.

Super helppoa ja aivan älyttömän hyvää!


Tankoparsa

1nippu tankoparsaa
Suolaa
Oliiviöljyä
Etikkaa
Mustapippurirouhetta


Hyvät keitto-(ja säilytys) ohjeet löysin täältä.

Lyhkäisyydessään poista tyvestä 3-5cm ja kuori (valkoinen parsa aina), vihreä vain jos kuori tuntuu paksulta. Itse en kuorinut, joten leikkasin tyveä pois, huuhtelin, leikkasin kahteen osaan ja heitin keitinveteen ja sekaan vähän suolaa. Keittoaika vihreillä parsoilla on noin 5-7min ja valkoisella noin 10-15min.
Vältä ylikeittämistä, parsan tulee olla napakka.
Keittämisen jälkeen laitoin hetkeks talouspaperille ne valuttamaan enimmät vedet.
Sit vaan lautaselle ja päälle loraus oliiviöljyä, etikkaa ja mustapippurirouhetta.


Tää oli hyvin täyttävä ateria, eli menee ihan aamupalasta, välipalasta, lounaasta ym. Hyvää on! :)

Juomaksi oli sitten ihanaa raikasta kookosvettä, tästäkin tais idea tulla Freetoxaajista Facebookissa kun näin että joku oli ostanut.. Pakkohan se oli kokeilla kun paras janojuoma on mulla nykyään kookosvesi, suurta herkkua! Prismasta oon löytänyt Cocomaxin omaa ja Citymarketissa on puhdistamon omaa, molemmat tosi hyviä!


Kookos oli helppo käyttää, laitoin sen jääkaappiin säilytykseen (ja että se olis sit kylmää kun juon sen). Saksilla tökkäsin reiän yhteen niistä koloista ja pyöritin siellä kunnes meni läpi, sit vaan pilli sinne ja juoda! :)


Ihanaa, raikasta ja terveellistä sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti