maanantai 22. elokuuta 2016

Porkkanasämpylät

Aivan ihania porkkanasämpylöitä tein mehustuksessa jääneistä jämistä, olen siis saanut ostettua itselleni (käytettynä) mehulingon ja sillä saa aivan taivaallisen hyvää vastapuristettua mehua <3
Siitä tulossa oma esittelyteksti <3

No mehustuksessa tulee jämiä enkä viitsinyt poiskaan heittää kun olin porkkanoita mehustanut joten tein porkkanasämpylöitä <3
Ohjeen pohjaa katselin tästä reseptistä ja muuntelin sitä hieman.

Näin tein, tarvitset (8-10 sämpylää):

5 dl vehnäjauhoa
2 dl spelt täysjyväjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa (tai siirappia)
2,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
(Ekasta erästä unohdin oliiviöljyn, tokassa erässä muistin sen mutta jätin hunajan pois koska tuo 10kk ikäinen ei vielä saa hunajaa syödä joten tein hänelle oman version)
Porkkanamehun jämää about 2-3dl? En mitannut, heitin vaan sekaan :)


Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita kuiva-ainekseet keskenään kulhossa.
3. Lisää vesi ja hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Sekoita joukkoon porkkanamehun jämät.
5. Pyörittele (tarvittaessa jauhotetuilla) käsillä taikinasta sämpylöitä. Taikinan käsittelyä helpottaa myös, jos ripottelet kevyesti vehnäjauhoja taikinan päälle ja sen jälkeen lohkaiset siitä sämpylään taikinan. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (En tarvinnut itse laittaa ollenkaan ekstra vehnäjauhoa, johtuiko sitten porkkanajämistä että auttoivat tekemään taikinasta helpommin käsiteltävää)
6. Laita sämpylät heti paistumaan, sillä leivinjauheella sekoitettua taikinaa ei nostateta, kuten hiivaa sisältäviä taikinoita. Paista 15-20 minuuttia, tai kunnes sämpylöiden pinta on kauniin kullanruskea.
7. Siirrä sämpylät leivinpaperin kera uuniritilälle jäähtymään ja peitä leivinliinalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti