perjantai 28. marraskuuta 2014

Raakasuklaata

Kävinpäs taas hiukan ostoksilla Ekosopissa, ja mukaan lähti tällä kertaa nämä:


Päätin siis kokeilla tehdä itse raakasuklaata ja osan aineksista ostin ja loput löytyivät omasta kaapista.


Niinkuin minua valistettiin siellä, että vaikka nämä mitä minulla kaapissa oli eivät ole luomua, niin jotta se olisi ekologista niin käytetään eka pois ne jota kaapissa on ja sit ostetaan uutta. Ei siis heitetä pois turhaan tavaraa!

Mua vähän jänskätti et kuinkas sitten homma hoituu kun en ole koskaan raakasuklaata tehnyt, mutta niin hyvät neuvot ja reseptit sain Ekosopista joten ei voinu edes epäonnistua!

Näin valmistin perinteisen raakasuklaan:

1dl kookosöljyä
1dl kaakaovoita
4rkl kaakao jauhetta
6rkl lucuma jauhetta
2rkl hunajaa
3rkl cashewpähkinöitä (murskattuna)
1/4tl laatusuolaa

Sulata rasvat lämpimässä vesihauteessa. Sekoita jauheet yksi kerrallaan rasvojen joukkoon. Lisää makeutus, suola ja muut ainekset, sekoita ja maista. Lisää vielä makusi mukaan tarvittavia aineksia. Kaada muotteihin ja kuljeta kylmiöön odottamaan nauttimista.
Todella helppoa ja aivan äärettömän hyvää!! Toki maku on erilainen kuin kaupan suklaassa mutta se vaatii tietenkin hieman totuttelua ja tämän jälkeen ei enään kaupan suklaat maistukkaan :)

Kokeilin myös tehdä valkosuklaata samalla reseptillä, jätin ainoastaan kaakaojauheen pois ja lisäsin 1/4 tl luomu vaniljajauhetta


Nam!!

Miksi raakasuklaata?

"Perinteinen" suklaa on sisällöltään aivan eri kuin mineraalirikkaista aineista tuotettu raaka-kaakao. Markettisuklaa on kuumennettu 120-130 asteessa, raakasuklaa tehdään alle 40 asteessa jolloin hyvät ainekset säilyvät ja kun raaka-aineina käytetään hyviä aineksia ei voi tulla muuta kuin hyvää ja ravinteikasta suklaata!
Raakakaakao sisältää suuren antioksidantti ja flavonoidi määränsä lisäksi paljon erilaisia voimakkaasti vaikuttavia ainesosia, joista mainittakoon esimerkiksi teobromiini ja arginiini. Kaakao antaa tasaisen ja pitkäaikaisen piristävän vaikutuksen olotilaamme, ei sokeripiikkiä kuten markettisuklaa.
Osa tiedosta katsottu Heikki Harjun raakasuklaa ja sen valmistus- lehtisestä.

Lisää infoa voit lukea täältä: raakasuklaa.com josta löytyy myös reseptejä.

Herkullista viikonloppua kaikille! <3


4 kommenttia:

  1. Oi, ihana postaus. Pitäisi itsekin joskus tehdä rakasuklaata, en vain ole saanut koskaan aikaiseksi :/ Mutta tosi mielenkiintonen blogi sulla, päätin liittyä lukijaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Mukavaa saada uusia lukijoita, tervetuloa! :)

      Poista