lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lifefactory-lasipullot

Lasinen juomapullo, mitenkä innostuin asiasta? Näin tuotteen ensimmäisen kerran kitsastelijan käytössä jolloin myös kuulin tuotteesta ensimmäistä kertaa. Odotin tietenkin hänen käyttökokemuksiaan ennen kuin itse tilasin tuotteen. Hyvää palautetta saanut pullo päätyi näin ollen siis minunkin ostoskoriini verkkokaupan sivuilla! :)

Kitsastelijan kokemuksen pullosta voit lukea täältä josta löytyy myös hintavertailu.

Amerikkalainen Lifefactory suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia tuotteita, joiden avulla jokainen voi helposti elää terveellisesti ja ympäristötietoisesti. Valikoimassa on myrkyttömiä lasisia tuttipulloja vauvoille, nokkamukipulloja taaperoille sekä juomapulloja niin urheilukassiin kuin kylmien ja kuumien juomien nauttimiseen kotona, töissä ja ulkona. Lifefactoryn tuotteissa yhdistyy moderni design, ympäristöystävällisyys sekä ainutlaatuiset käyttöominaisuudet. Lasiset tuttipullot, juomapullot sekä silikoniset purulelut ovat turvallisia eivätkä ne sisällä terveydelleesi haitallisia kemikaaleja kuten bisfenoli A:ta, ftalaatteja tai PVC:tä. (Kursivoitu teksti täältä).

Lasin edut vs. muovi tai metallipullot:
-Lasipullosta juoma maistuu puhtaalle, aidolle  - siihen ei liukene muovin tai metallin makua
-Terveellisin vaihtoehto, lasista ei liukene mitään haitallisia aineita, se ei muodosta ilman tai veden kanssa ruostetta tai muuta kyseenalaista eikä niissä ole haitallisia pinnoitteita
-Lasipullo puhdistuu täysin, sen voi pestä käsin tai tiskikoneessa
-Lasipulloon ei tule ei tule ajan myötä naarmuja, joihin epäpuhtaudet voivat pesiytyä
-Lasipullosta näet hyvin juomapullon sisällön
-Laadukas lasipullo kestää kauan, se on pitkäikäinen hankinta
-Lasipullo ei polta kädessä yhtä paljon, silikonisuoja eristää hiukan 


Tilasin itselleni kaksi juomapulloa, 650ml jossa pillikorkki sekä 450ml kierrekorkilla. Käytössä onkin suosikiksi osoittautunut tuo pillikorkillinen, kätevä ottaa mukaan ja helppo juoda siitä, hyvä puoli korkissa on myös se että kääntäessä pullon väärinpäin niin pillistä tulee vettä ainoastaan kun se on yhdessä asennossa eli täysin auki.


 Kierrekorkillisesta pullosta onkin ollut hankalampi juoda kun juo suoraan pullosta niin minulla tahtoo ne vedet olla kaikkialla muualla kuin suussa :D Mieheni taas tykkäsi juoda enemmän siitä kuin tuosta pillikorkista, eli makukysymys tämäkin!


Valikoimista löytyy vielä kolmaskin malli korkista Flip cap kääntökorkki.


Tilasin myös paketin jossa oli kaksi tuttipulloa 120ml ja purulelu.
Tuttipulloa ollaan vasta pari kertaa kokeiltu, täysimetyksellä kun mennään, mutta kokeilin antaa pumpattua maitoa ja hyvin näytti neidille kelpaavan pullosta myös. Lasipullossa maidon saikin nopeasti ja helposti lämmitettyä kuuman veden alla.
Tuttipullot saa laittaa suoraan pakastimesta vesihauteeseen. Minä kumminkin olen pakastanut maidon minigrip pusseissa josta saa kätevästi kaataa maito pulloon ja laittaa pullo lasiin jossa on kuumaa vettä tai tosiaan kuuman veden alla lämmittää.
Tuttipullo kasvaa myös pikkuisen mukana, siihen saa ostettua lisäosana erikokoisia tuttiosia sekä nokkamuki osan.


Niinkuin huomaatte niin valikoimissa löytyy aivan ihania eri värejä, se osoittautuikin haasteeksi että minkä värisen pullon sitä itselleen tilaa kun niin moni väri miellytti :)

Juomapullot on nyt ollut yli kuukauden jokapäiväisessä käytössä ja minnekkään en lähde ilman juomapulloa. Lasipullohan painaa tietysti hiukan enemmän mutta siihen tottui nopeasti. Pullo on kuitenkin kaunis, käytännöllinen, pitkäikäinen ja ekologinen, monta hyvää syytä tykätä lasipullosta!
Olen myös vähentänyt hiilihappoveden juomista juomapullon avulla, liputan edelleenkin Sooda Streamin puolesta, en ole enään vuosiin kantanut kaupasta vichy vettä kotia vaan hapottanut vedet sooda streamilla. Ainoaksi ongelmaksi minulla koitui se kuinka muovipullot naarmuuntuivat ja näin ollen niitä ei koskaan saanut kunnolla puhtaaksi, tiskikoneeseenkaan niitä ei saanut laittaa. Minä kun kannoin niitä pulloja koko ajan mukanani niin olivat myös sen näköisiä. Korkissa on sisällä myös muovinen venttiili (vai mikä lie?), huomasin että sinne kertyy kauheasti likaa jota en saa pois.
Nyt jos haluan juoda soodavettä niin hapotan sen niissä muovipulloissa ja kaadan sen lifefactoryn lasipulloon.

Lifefactoryn lasipullothan saa pestä tiskikoneessa, itse suosin käsinpesua ja olenkin tilannut Laurelinilta kätevän puisen pulloharjan joka on aivan ihanteellinen tähän hommaan! :)


Niin ja onhan mulla jo kerran kerennyt pullo tippumaan lattiallekin, onneksi ei käynyt kuinkaan :)

Suosittelen siis Lifefactoryn lasipulloja lämmöllä, pidän itse pulloista todella paljon! 

Tässä vielä muiden kokemuksia Lifefactorysta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti