maanantai 13. lokakuuta 2014

Kinder-piirakka

Kokeilin tuossa viime viikolla toistamiseen tehdä kinder-piirakkaa. Se on ollu kyllä oikeen hitti! Se on niin hyvää et melkein pitäis jättää tekemättä sen takii kun ei voi sit vastustaa kiusausta ja tulee käytyy jääkaapilla koko ajan niitä syömäs :D



Reseptin katsoin täältä ja sen voi myös tehdä gluteenittomana johon löytyy resepti täältä.

Kopioin reseptin teille vielä tähän:

Kinder-Piirakka (Pellillinen)

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista 200'c astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:

200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

Vinkki: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.

Koristelu: Valkoista suklaata.

Mä sulatin sen voin siinä kiehuvassa vedessä, laitoin voikreemiin ne keltuaiset ja EN suosittele sulattaan suklaata mikrossa! (Mulla siis paloi pohjaan se suklaa silloin ekalla yrityksellä!)
Sulata suklaa siis mieluiten vesihauteessa jos haluat pelata varman päälle etkä halua lähtee kauppaan hakeen uutta levyä ;)
Kun sitten rupeet leikkaan noita paloja niin anna piirakan olla noin vartti huoneenlämmössä niin suklaapäällinen ei halkeile vaan saat leikattua hienot palat.

Nautinnollisia hetkiä! :)



2 kommenttia: